Úgy esett, hogy (mondjuk így:) kaptam egy doboznyi “ajándékot” a boltból. Azért csak “mondjuk így”, mert megláttam és képes voltam apát rábeszélni, hogy ezt hadd vegyük már meg, mert nekem nagyon tetszik, és szeretnék incsi-fincsit sütni benne. Este 10-kor ki is próbáltam, mivel valami édeset is akartam küldeni a gyerekeknek az ovis farsangra. Igenis áthúztam apa számítását, hogy “úgyse fogsz semmit csinálni benne”. Ilyen full-gonosz vagyok 😀 (Tök jó dolog időnként megfizethető árú konyhai kütyükre bukkanni! 🙂 )
Ezt kaptam konkrétan:
És a próbát túlélte a 6 kis szilikon forma, az adagokat megjegyeztem, úgyhogy mutatom, hogyan kell pont annyi tésztát készíteni, hogy elég legyen a hat kis formába. 🙂
Mini gyümölcstorták
Tészta:
- 18 dkg kristálycukor
- 4 db tojás (első adagnál japán tojást használtam, de a sima tyúktojás is jó lesz hozzá, a másodikban már az volt)
- 14 dkg liszt
- 10 dkg olvaszott margarin
- fél tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Puding:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 tk zöld mandula aroma
- 5 dl tej
- 3 ek kristálycukor
Tetejére:
- gyümölcsök
Zselatin:
- 1 csomag átlátszó tortazselé
- 1 ek citromlé
- 1,5 dl víz
- 1 ek kristálycukor
Elkészítés:
- A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Nem kell habosítani, stb., én szilikon habverővel csináltam. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport és a folyékony, ám nem meleg margarint, és alaposan összekeverjük.
- A szilikon formákba töltjük (nekem 3 evőkanálnyi ment egy formába) és 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, és elválik a szilikon forma oldalától.
- Kiborítjuk, hűtjük, addig elkészítjük a pudingot. (Nem kötelező zöldre csinálni, én most a “jöjjön a tavasz!” felkiáltás miatt készítettem zöldre.) A kihűlt tortácskákat megkenjük lekvárral (opcionális, én most nem használtam, de szoktam), erre jön a még folyós, ám nem meleg puding, majd a hűtőbe száműzés. Addig feldaraboljuk a gyümölcsöket, rátesszük a megdermedt pudingra, újra hűtőbe tesszük. A színtelen tortazselét összekeverjük a citromlével, a vízzel és a cukorral, elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint. Ha kész, folyamatosan keverjük, és ha langyos, ráöntjük a hideg felületű tortákra. Újból a hűtőbe tesszük, és fogyasztásig ott tároljuk. 1-2 óra hűtés után már szeletelhető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: