bopciblog

Amit ki kellett próbálnom: a mini gyümölcstorták

Úgy esett, hogy (mondjuk így:) kaptam egy doboznyi “ajándékot” a boltból. Azért csak “mondjuk így”, mert megláttam és képes voltam apát rábeszélni, hogy ezt hadd vegyük már meg, mert nekem nagyon tetszik, és szeretnék incsi-fincsit sütni benne. Este 10-kor ki is próbáltam, mivel valami édeset is akartam küldeni a gyerekeknek az ovis farsangra. Igenis áthúztam apa számítását, hogy “úgyse fogsz semmit csinálni benne”. Ilyen full-gonosz vagyok 😀 (Tök jó dolog időnként megfizethető árú konyhai kütyükre bukkanni! 🙂 )

Ezt kaptam konkrétan:

12744530_1016953348351489_7360702744534365255_n

És a próbát túlélte a 6 kis szilikon forma, az adagokat megjegyeztem, úgyhogy mutatom, hogyan kell pont annyi tésztát készíteni, hogy elég legyen a hat kis formába. 🙂

 

Mini gyümölcstorták

Tészta:

  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás (első adagnál japán tojást használtam, de a sima tyúktojás is jó lesz hozzá, a másodikban már az volt)
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvaszott margarin
  • fél tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

Puding:

  • 40 g vaníliás pudingpor 
  • 1 tk zöld mandula aroma
  • 5 dl tej
  • 3 ek kristálycukor

Tetejére:

  • gyümölcsök

Zselatin:

  • 1 csomag átlátszó tortazselé
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítés:

  1. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Nem kell habosítani, stb., én szilikon habverővel csináltam. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport és a folyékony, ám nem meleg margarint, és alaposan összekeverjük.
  2. A szilikon formákba töltjük (nekem 3 evőkanálnyi ment egy formába) és 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.  Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, és elválik a szilikon forma oldalától.
  3. Kiborítjuk, hűtjük, addig elkészítjük a pudingot. (Nem kötelező zöldre csinálni, én most a “jöjjön a tavasz!” felkiáltás miatt készítettem zöldre.) A kihűlt tortácskákat megkenjük lekvárral (opcionális, én most nem használtam, de szoktam), erre jön a még folyós, ám nem meleg puding, majd a hűtőbe száműzés. Addig feldaraboljuk a gyümölcsöket, rátesszük a megdermedt pudingra, újra hűtőbe tesszük. A színtelen tortazselét összekeverjük a citromlével, a vízzel és a cukorral, elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint. Ha kész, folyamatosan keverjük, és ha langyos, ráöntjük a hideg felületű tortákra. Újból a hűtőbe tesszük, és fogyasztásig ott tároljuk. 1-2 óra hűtés után már szeletelhető.

 IMG_20160226_090724

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!