Amit ki kellett próbálnom: a mini gyümölcstorták

Úgy esett, hogy (mondjuk így:) kaptam egy doboznyi “ajándékot” a boltból. Azért csak “mondjuk így”, mert megláttam és képes voltam apát rábeszélni, hogy ezt hadd vegyük már meg, mert nekem nagyon tetszik, és szeretnék incsi-fincsit sütni benne. Este 10-kor ki is próbáltam, mivel valami édeset is akartam küldeni a gyerekeknek az ovis farsangra. Igenis áthúztam apa számítását, hogy “úgyse fogsz semmit csinálni benne”. Ilyen full-gonosz vagyok 😀 (Tök jó dolog időnként megfizethető árú konyhai kütyükre bukkanni! 🙂 )

Ezt kaptam konkrétan:

És a próbát túlélte a 6 kis szilikon forma, az adagokat megjegyeztem, úgyhogy mutatom, hogyan kell pont annyi tésztát készíteni, hogy elég legyen a hat kis formába. 🙂

Mini gyümölcstorták

Tészta:

Puding:

Tetejére:

Zselatin:

Elkészítés:

  1. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Nem kell habosítani, stb., én szilikon habverővel csináltam. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport és a folyékony, ám nem meleg margarint, és alaposan összekeverjük.
  2. A szilikon formákba töltjük (nekem 3 evőkanálnyi ment egy formába) és 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.  Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, és elválik a szilikon forma oldalától.
  3. Kiborítjuk, hűtjük, addig elkészítjük a pudingot. (Nem kötelező zöldre csinálni, én most a “jöjjön a tavasz!” felkiáltás miatt készítettem zöldre.) A kihűlt tortácskákat megkenjük lekvárral (opcionális, én most nem használtam, de szoktam), erre jön a még folyós, ám nem meleg puding, majd a hűtőbe száműzés. Addig feldaraboljuk a gyümölcsöket, rátesszük a megdermedt pudingra, újra hűtőbe tesszük. A színtelen tortazselét összekeverjük a citromlével, a vízzel és a cukorral, elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint. Ha kész, folyamatosan keverjük, és ha langyos, ráöntjük a hideg felületű tortákra. Újból a hűtőbe tesszük, és fogyasztásig ott tároljuk. 1-2 óra hűtés után már szeletelhető.

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »