Csavart csirkés egytálétel 25 perc alatt

Nagyon ki fogok ábrándítani mindenkit, mert nem a csirke van össze-vissza csavargatva ebben a receptben. Habár, ha szigorúan vesszük, mégiscsak csavargatva van, mert a csirke ledarálva van jelen, ahhoz pedig muszáj tekerni-csavarni, hogy sikerüljön ledarálni, ám azt a gép végzi el.

A csavarás jelen esetben a tésztára vonatkozik – 3 csomagért járt egy bögre és egy toll a boltban, hát nem féltem megvenni a három csomagot -, úgyhogy ez csavart tésztával készült. Nameg rengeteg zöldséggel. Ha már úgyis a tavasz közeleg… És ha már a feketerigót is éneklésen kaptam rajta az előbb az öreg körtefa tetején ülve, miért ne csinálhatnék én is zöldellő-sárgálló egytálételt?!

Nagyon gyors az elkészülési ideje, és annyira könnyű megcsinálni, hogy kezdők is nyugodtan nekiállhatnak. 🙂

Csavart csirkés egytálétel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst saját magában lepirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben. Fűszerezzük tetszőlegesen (én sót, borsot, provence-i fűszerkeveréket és chilit használtam). Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, felöntjük bő fél liter vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és azzal besűrítjük, legalább 5 percig főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »