Ez egy nagyon furcsa és érdekes süti lett. Sós karamellről már hallottunk, ugyebár. Na de sós csokiról?! Idáig én sem, ne aggódjatok 🙂 De kaptunk Nőnapra két ilyen táblát, hát muszáj volt valamit kreálni belőle – csak úgy, natúrban nem volt túl finom, vagyis nekem nem jött be, hogy a só ott ropog a fogam közt. Ez született meg, ami egy ízkavalkád lett, de nem rossz értelemben. Megfelelő tálalásban húsvétra is merem ajánlani. Mondjuk valami ilyesmiben:
Megsúgom: belinkeltem, ahonnan én is meg mertem most kockáztatni egy ilyen rendelést. Nem tartom vészesnek az összeget, amennyibe került.
Tengeri sós csokoládéval ízesített citrusos-mazsolás-vajas muffin
Hozzávalók:
- 1 tábla tengeri sós csoki
- 3 db kis méretű tojás
- fél bögre cukor
- fél bögre puha vaj
- másfél bögre finomliszt
- 1 citrom héja
- fél narancs héja
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 bögre mazsola
- fél csomag sütőpor
- fél bögre tejszín (főző)
Elkészítés:
- A vajat a tojásokkal, a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverjük. Ebbe jön a liszttel elkevert sütőpor, a gyümölcsök héja, a mazsola, legvégül a tejszín, amit nagyon óvatosan keverünk hozzá, ki ne csapódjon (a citrusok héja miatt kicsapódhat). Só direkt nincs benne, a csokiban van elég 😀
- Egy papírkapszlikkal kibélelt, 12-es muffinformát telepakolunk vele.
- Megolvasztjuk a csokit és a muffinok tetejére teszünk 1-1 kiskanálnyit. Enyhén beleforgatjuk.
- 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: