Tengeri sós csokoládéval ízesített citrusos-mazsolás-vajas muffin – BÖGRÉSEN

Ez egy nagyon furcsa és érdekes süti lett. Sós karamellről már hallottunk, ugyebár. Na de sós csokiról?! Idáig én sem, ne aggódjatok 🙂 De kaptunk Nőnapra két ilyen táblát, hát muszáj volt valamit kreálni belőle – csak úgy, natúrban nem volt túl finom, vagyis nekem nem jött be, hogy a só ott ropog a fogam közt. Ez született meg, ami egy ízkavalkád lett, de nem rossz értelemben. Megfelelő tálalásban húsvétra is merem ajánlani. Mondjuk valami ilyesmiben:

Megsúgom: belinkeltem, ahonnan én is meg mertem most kockáztatni egy ilyen rendelést. Nem tartom vészesnek az összeget, amennyibe került.

Tengeri sós csoki – Lindt márkájú

 

Tengeri sós csokoládéval ízesített citrusos-mazsolás-vajas muffin

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vajat a tojásokkal, a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverjük. Ebbe jön a liszttel elkevert sütőpor, a gyümölcsök héja, a mazsola, legvégül a tejszín, amit nagyon óvatosan keverünk hozzá, ki ne csapódjon (a citrusok héja miatt kicsapódhat). Só direkt nincs benne, a csokiban van elég 😀
  2. Egy papírkapszlikkal kibélelt, 12-es muffinformát telepakolunk vele.
  3. Megolvasztjuk a csokit és a muffinok tetejére teszünk 1-1 kiskanálnyit. Enyhén beleforgatjuk.
  4. 175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »