Kapaszkodjon meg mindenki, ez egészen 30 perc alatt kész van! Tényleg! Sőt, megspékelem azzal, hogy mindössze egyetlen edény kell az elkészítéséhez. Nem kell külön főzni a tésztát, aztán leszűrni – közben megégetni a kezünket -, aztán serpenyőből átkapirgálni egy nagy tálba, amibe előtte a leszűrt és leöblített tésztát áttesszük… nem, kérem, erre az összes hadműveletre rányomhatuk a “nem kell!” pecsétet.
Zöldség ugyan nincs benne, maximum annyi, amennyivel a tésztát készítették (piros-fehér-zöld tészta ám!), de most kivételesen ez ilyen lett és kész. 🙂
Villámgyors tésztás hús
Hozzávalók:
- 70-75 dkg darált disznóhús
- 30 dkg száraztészta
- 3-4 ek olaj
- só, tört chili paprika, fokhagyma granulátum, pizza fűszerkeverék
- 500 ml paradicsomsűrítmény
- 15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Az olajon megfuttatjuk a darált húst. Megsózzuk, fokhagymázzuk, paprikázzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és felöntjük 1 liter vízzel. Alaposan összekavarjuk.
- Ha felforrt a víz, beleöntjük a száraztésztát, a pizza fűszerkeveréket és kis lángra véve folyamatosan kavargatva készre főzzük.
Ennyi! 🙂
Holnap reggel – az olvasók szavazatai alapján – egy maracujás-joghurtos muffin következik. Ha te is szeretnél beleszólni a blog életébe, kövess a facebook.com/bopciblog oldalon!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: