bopciblog

Villámgyors tésztás hús

Kapaszkodjon meg mindenki, ez egészen 30 perc alatt kész van! Tényleg! Sőt, megspékelem azzal, hogy mindössze egyetlen edény kell az elkészítéséhez. Nem kell külön főzni a tésztát, aztán leszűrni – közben megégetni a kezünket -, aztán serpenyőből átkapirgálni egy nagy tálba, amibe előtte a leszűrt és leöblített tésztát áttesszük… nem, kérem, erre az összes hadműveletre rányomhatuk a “nem kell!” pecsétet.

 

Zöldség ugyan nincs benne, maximum annyi, amennyivel a tésztát készítették (piros-fehér-zöld tészta ám!), de most kivételesen ez ilyen lett és kész. 🙂

 

Villámgyors tésztás hús

 

Hozzávalók:

  • 70-75 dkg darált disznóhús
  • 30 dkg száraztészta
  • 3-4 ek olaj
  • só, tört chili paprika, fokhagyma granulátum, pizza fűszerkeverék
  • 500 ml paradicsomsűrítmény
  • 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Az olajon megfuttatjuk a darált húst. Megsózzuk, fokhagymázzuk, paprikázzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és felöntjük 1 liter vízzel. Alaposan összekavarjuk.
  2. Ha felforrt a víz, beleöntjük a száraztésztát, a pizza fűszerkeveréket és kis lángra véve folyamatosan kavargatva készre főzzük.

Ennyi! 🙂

 

eyeemfiltered1457722064178

 

Holnap reggel – az olvasók szavazatai alapján – egy maracujás-joghurtos muffin következik. Ha te is szeretnél beleszólni a blog életébe, kövess a facebook.com/bopciblog oldalon!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!