Egy pofonegyszerű, ám különlegesen finom receptet hoztam. Igen, megint a muffin. Vagy cupcake inkább – bár ez nincs vastagon bevonva cukros vajkrémből készült habbal.
Fő ízvilágát a maracuja és a csokipuding édessége adja, amit a joghurt és a citromlé ellensúlyozza finoman, ezt pedig kiegészíti a vaj tejszínes íze. Mindezt olyan tökéletesen sikerült ötvöznöm, hogy én is csak lesek, miért nem tudom már megint abbahagyni az evését 😉
Be kell vallanom, egyetlen olyan hozzávalója van, ami nem bögrés, ám ez is olyan, ami boltban ilyen kiszerelésben a leggyakoribb, így rá merem fogni, hogy lényegében bögrés a recept.
Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg vaj
- 1,5 bögre liszt
- 2 nagy tojás
- 1 csipet só
- fél bögre kristálycukor
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek citromlé
- 1 doboz (175 g) maracujás joghurt
Töltelék:
- 1 bögre tej
- 2 ek liszt vagy 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 kk kakaópor
- 2 ek cukor
Elkészítés:
- A vajat a cukorral habosra verjük, ehhez jön a tojás, a joghurt, a citromlé és a sós-sütőporos liszt.
- Egy 12-es muffinformát kibélelünk kapszlikkal, ebbe tesszük a tésztát, a közepére pedig a langyosra kihűtött csokis pudingport (egy sütibe kb. 1 kiskanálnyi fér belőle). 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: