bopciblog

Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal – bögrésen

Egy pofonegyszerű, ám különlegesen finom receptet hoztam. Igen, megint a muffin. Vagy cupcake inkább – bár ez nincs vastagon bevonva cukros vajkrémből készült habbal.

 

Fő ízvilágát a maracuja és a csokipuding édessége adja, amit a joghurt és a citromlé ellensúlyozza finoman, ezt pedig kiegészíti a vaj tejszínes íze. Mindezt olyan tökéletesen sikerült ötvöznöm, hogy én is csak lesek, miért nem tudom már megint abbahagyni az evését 😉

 

Be kell vallanom, egyetlen olyan hozzávalója van, ami nem bögrés, ám ez is olyan, ami boltban ilyen kiszerelésben a leggyakoribb, így rá merem fogni, hogy lényegében bögrés a recept.

 

eyeemfiltered1457715014491

 

Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 dkg vaj
  • 1,5 bögre liszt
  • 2 nagy tojás
  • 1 csipet só
  • fél bögre kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 doboz (175 g) maracujás joghurt

Töltelék:

  • 1 bögre tej
  • 2 ek liszt vagy 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 kk kakaópor
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral habosra verjük, ehhez jön a tojás, a joghurt, a citromlé és a sós-sütőporos liszt.
  2. Egy 12-es muffinformát kibélelünk kapszlikkal, ebbe tesszük a tésztát, a közepére pedig a langyosra kihűtött csokis pudingport (egy sütibe kb. 1 kiskanálnyi fér belőle). 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!

 

eyeemfiltered1457714744688

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!