Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal – bögrésen

Egy pofonegyszerű, ám különlegesen finom receptet hoztam. Igen, megint a muffin. Vagy cupcake inkább – bár ez nincs vastagon bevonva cukros vajkrémből készült habbal.

 

Fő ízvilágát a maracuja és a csokipuding édessége adja, amit a joghurt és a citromlé ellensúlyozza finoman, ezt pedig kiegészíti a vaj tejszínes íze. Mindezt olyan tökéletesen sikerült ötvöznöm, hogy én is csak lesek, miért nem tudom már megint abbahagyni az evését 😉

 

Be kell vallanom, egyetlen olyan hozzávalója van, ami nem bögrés, ám ez is olyan, ami boltban ilyen kiszerelésben a leggyakoribb, így rá merem fogni, hogy lényegében bögrés a recept.

 

 

Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal

 

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral habosra verjük, ehhez jön a tojás, a joghurt, a citromlé és a sós-sütőporos liszt.
  2. Egy 12-es muffinformát kibélelünk kapszlikkal, ebbe tesszük a tésztát, a közepére pedig a langyosra kihűtött csokis pudingport (egy sütibe kb. 1 kiskanálnyi fér belőle). 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!

 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »