bopciblog

Két pizza, mert még mindig imádom Bud Spencert

Carlo Pedersoli iránti rajongásom egyértelmű, azt hiszem. Akik olvasnak rendszeresen, azok észrevehették 🙂 Szóval mondhatni ő adta az ihletet. Köszönöm, Charlie! 🙂 (Aki nem tudná, a Charlie az egyik leggyakoribb neve a filmekben eme, általam nagyon kedvelt színésznek. A nagylányom egyébként is visítva rohan a tv elé, ha Charlie megjelenik benne, pedig elmúlt 12 éves. 🙂 )

Tegnap este készítettem két olyan pizzát, ami elég erős, hogy tipikus férfi pizzának titulálhassam. Na nem Erős Pistával van vastagon kenve, hanem húsos. A második pizzát pedig töltöttem, kívülről. Hogy ez micsoda? 🙂 Van egy története. Annak idején anyuval Szegeden nyaraltunk, és egy pizzériában ettünk érdekeset. Több féle töltött pizzát készítettek, volt olyan is, hogy a széle volt betöltve. Most a másodikat úgy csináltam én is, bár nem mozzarella golyókkal töltögettem, “csak” sima paradicsompürével és sajttal.

A receptje átlagos és filléres, úgyhogy ha csak össze akartok röffenni a tavaszi szünetben, ez szerintem szuper megoldás rá.

eyeemfiltered1458804148210

Pizzák a tavaszi szünetre

Tészta:

  • 4 dl víz
  • 60 dkg liszt
  • kb. fél dl olaj
  • 1 tojás
  • fél darab friss élesztő (Lidl-ből vett)
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só

Feltétek:

füstölt kolbász, füstölt tarja, konzerv bab, kukorica, hagyma, paradicsom, sajt, sűrített paradicsom, pizza fűszerkeverék, chili paprika

Elkészítés:

  1. A tésztából egy egészen egyszerű, sós kelt tésztát készítünk. Bő fél órát pihentetjük, ketté vesszük, és kerekre nyújtjuk, pont akkorára, mint amekkora a pizzatepsink. (Nekem Aldis van. Mióta megvettük, imádom, mert szuper.)
  2. A kinyújtott pizzát megkenjük sűrített paradicsommal, megszórjuk fűszerkeverékkel, erre jön először a húsok, majd a bab, kukorica, hagyma, chili paprika, a tetejére pedig a reszelt sajt. 200 fokon készre sütjük.

eyeemfiltered1458775186181


Én a második pizzát kívülről töltöttem. Ezt úgy értem el, hogy nagyobbra nyújtottam a pizza tésztáját, mint a sütőlap, és a szélétől két ujjnyira bekentem körbe paradicsompürével, erre tettem szeletelt sajtot, majd a tészta szélét visszahajtottam. Ennyi. Innentől ugyanúgy ment minden tovább. 🙂 Ezen a fotón nagyjából látszik, hogyan is készült el. 🙂 Nem rontotta el ez a kis rafinéria! 😉

 

IMG_20160324_102035

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!