Carlo Pedersoli iránti rajongásom egyértelmű, azt hiszem. Akik olvasnak rendszeresen, azok észrevehették 🙂 Szóval mondhatni ő adta az ihletet. Köszönöm, Charlie! 🙂 (Aki nem tudná, a Charlie az egyik leggyakoribb neve a filmekben eme, általam nagyon kedvelt színésznek. A nagylányom egyébként is visítva rohan a tv elé, ha Charlie megjelenik benne, pedig elmúlt 12 éves. 🙂 )
Tegnap este készítettem két olyan pizzát, ami elég erős, hogy tipikus férfi pizzának titulálhassam. Na nem Erős Pistával van vastagon kenve, hanem húsos. A második pizzát pedig töltöttem, kívülről. Hogy ez micsoda? 🙂 Van egy története. Annak idején anyuval Szegeden nyaraltunk, és egy pizzériában ettünk érdekeset. Több féle töltött pizzát készítettek, volt olyan is, hogy a széle volt betöltve. Most a másodikat úgy csináltam én is, bár nem mozzarella golyókkal töltögettem, “csak” sima paradicsompürével és sajttal.
A receptje átlagos és filléres, úgyhogy ha csak össze akartok röffenni a tavaszi szünetben, ez szerintem szuper megoldás rá.
Pizzák a tavaszi szünetre
Tészta:
- 4 dl víz
- 60 dkg liszt
- kb. fél dl olaj
- 1 tojás
- fél darab friss élesztő (Lidl-ből vett)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
Feltétek:
füstölt kolbász, füstölt tarja, konzerv bab, kukorica, hagyma, paradicsom, sajt, sűrített paradicsom, pizza fűszerkeverék, chili paprika
Elkészítés:
- A tésztából egy egészen egyszerű, sós kelt tésztát készítünk. Bő fél órát pihentetjük, ketté vesszük, és kerekre nyújtjuk, pont akkorára, mint amekkora a pizzatepsink. (Nekem Aldis van. Mióta megvettük, imádom, mert szuper.)
- A kinyújtott pizzát megkenjük sűrített paradicsommal, megszórjuk fűszerkeverékkel, erre jön először a húsok, majd a bab, kukorica, hagyma, chili paprika, a tetejére pedig a reszelt sajt. 200 fokon készre sütjük.
Én a második pizzát kívülről töltöttem. Ezt úgy értem el, hogy nagyobbra nyújtottam a pizza tésztáját, mint a sütőlap, és a szélétől két ujjnyira bekentem körbe paradicsompürével, erre tettem szeletelt sajtot, majd a tészta szélét visszahajtottam. Ennyi. Innentől ugyanúgy ment minden tovább. 🙂 Ezen a fotón nagyjából látszik, hogyan is készült el. 🙂 Nem rontotta el ez a kis rafinéria! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: