bopciblog

Főzés pici babával – sok jótanács kis helyen

Hogy mit lehet főzni a baba mellett életünk párjának? Dilemma a sokadikon. Egy rövid mondattal válaszolva azt tudom mondani: mikor mit.

Fotó: https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiAic3c9pzMAhVHAxoKHdm7C34QjRwIBw&url=%2Furl%3Fsa%3Di%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dimages%26cd%3D%26cad%3Drja%26uact%3D8%26ved%3D0ahUKEwiAic3c9pzMAhVHAxoKHdm7C34QjRwIBw%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.gasztroblogok.hu%252Findex.2012.php%253Fstext%253D2012-06%2526rowstart%253D2052%26bvm%3Dbv.119745492%2Cd.d2s%26psig%3DAFQjCNFAYrTia7VOIeSecEWEnO3Ipvn_Pw%26ust%3D1461231755735461&bvm=bv.119745492,d.d2s&psig=AFQjCNFAYrTia7VOIeSecEWEnO3Ipvn_Pw&ust=1461231755735461

Fotó INNEN

Érdemes felkészülni rá, hogy nem sok időd lesz főzni, és pl. kilós darált húst venni, azt 3x is fel lehet használni. Általában tésztát érdemes főzni hozzá, mert az is megfér a polcon, és nem sok gond van vele, pár pillanatra pedig el lehet a baba mellől szakadni, hogy meg tudd főzni.

A mirelit zöldségeket is tárazd be lehetőleg, egy kilós zöldségkeverék 2-3 alkalomra elég.

Nálunk a sütni való kolbász is a mélyhűtő foglya, a hurkával karöltve (jó, hát saját disznó van…), sokszor van olyan, hogy nincs idő főzni, olyankor bedobom a sütőbe és kész. A boltban vehetünk párolt lilakáposztát (ciki, de ezt használjuk gasztros blogger létemre), mellédobjuk készen létkor, meg egy-két szelet kenyér, és keziccsókolom! Ha szeleteljük a kenyeret, akkor sincs 10 perc összedobni, annyi anya-nélkül-létet pedig kibír a csepp baba.

Fűszerekből szedj össze különféléket – vannak fűszerkeverékek is -, mert pl. a pizza fűszerkeverék és a provence-i fűszerkeverék teljesen másfajta ízt ad ugyanannak az ételnek. Ez vonatkozik ugyanúgy a csirkehúsra, mint a disznóra.

Akármennyire utálják sokan, a spenót igenis hasznos dolog főzéshez. Egy spenótos egytálétel sokszor életmentő lehet – arról nem is beszélve, hogy vastartalma miatt ajánlatos szoptatáskor enni. A modern háztartásban elő szokott fordulni a spenótos spagetti…

Ha már a tésztákról van szó, megemlítenék valamit. Az összes tésztának liszt az alapja – meg a tojás. Ám ha különböző módon variáljuk, igen változatos étkeket tuduk összerittyenteni.

Amit nem nagyon ajánlok, az a “kisütöm olajban/zsírban” c. hadművelet. Mert ha már egy picit is nagyobb a baba, odarohan, borogat, utána kell kapni, és igenis le tud borulni a forró zsiradékkal teli serpenyő. Ha nem a babára, akkor ránk, vagy “csak” a konyhapultra (hehe, főleg, ha lenne konyhapultom…), és marha idegesítő meg nehéz dolog felkapargatni a meleg zsiradékot.

A húslevesezés sem nagyon bonyolult dolog. Én anno arra álltam rá, hogy megvettem 1-2 db pulykaszárnyat, megfőztem levesnek, aztán megtűzdeltem szalonnával és fokhagymával, majd betoltam a sütőbe és megsütöttem. Mellé mikor mit csináltam, amire volt pénz: rizst vagy krumplit. Nem ördöngősség 🙂

Ha érdekel további tipp, nyugodtan kattints a bopci.cafeblog.hu oldalra, hozom majd a saját tapasztalatokat! 🙂

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!