Ez a muffinka úgy indult, hogy az egyik követőm rámírt, hogy hol vannak a sütijeim, mert hiányolja. Hát jó, egye fene – ugyan még ki sem pihentük a sütihegyek elpuszítását az esküvőnk óta -, de kutyultam egyet gyorsan-hirtelen.
Kényeztető és gyógyító egyben 🙂
Hogy miért? Mert előző nap vettem egy naaaaagy, 300 g-os Milka csokit, ami benne maradt az autóban – már ami megmaradt belőle -, és szétolvadt. Fene gondolta, hogy éjszaka meleg lesz a kesztyűtartóban, amikor az autón kívül kemény 0 fok volt! :/ Betettem én a konyhai hűtőbe – most két hűtő megy nálunk, egyik sem kicsi -, de a szétolvadt csoki visszahűtve, forma nélkül ugyebár nem lesz finom és élvezhető… Ezért ami nem a kávé alá ment ízesítőnek, az belekerült a muffinkába.
A másik finomság pedig – ami egészséges – vörös áfonya névre hallgat. Hogy miért szeretem? Hivatalosan ennyi minden van benne, ami közül egyik sem elhanyagolható:
A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar. Az antioxidáns vitaminok – mint az E-vitamin, béta-karotin, és 30–40 mg/100g C-vitamin – fokozzák a hatását. De nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként is tartalmaz.
Nem teketóriáztam, az egész csomagot beletettem 🙂 Fog a fene költeni a hipomikroextraantioxidánshialuronsavas kencékre több tízezret, ha így is bevihető a szervezetbe! 😀 Ha valaki sütiajándékon töri a fejét anyák napjára, és nem diétázik éppen a megajándékozandó, akkor nyugodtan ajánlom, mert olyan finom, mint az álom! 🙂
Nőcis muffinka
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 0,5 bögre rizsliszt
- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csipet só
- fél bögre kristálycukor
- fél bögre zsíros tej
- 1 ek vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 100 g aszalt vörösáfonya
- 100 g nagyon finom tejcsokoládé
- késhegynyi sütőpor
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a rizslisztet és a búzalisztet, majd a sót, a tejet és a sütőport. Ha az egészet nagyon alaposan összekevertük, óvatosan hozzáforgatjuk a vörösáfonyát és a kis darabra tördelt csokit. Muffinformákba töltjük és 40 percig sütjük 175 fokon. Tűpróba nem árt! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: