bopciblog

Zebracsík – vásári nasi

Eredetileg ki akartam próbálni az újonnan vett pogácsaszaggatót, de ez sem úgy sikerült, mint ahogy előre elterveztem.

Úgy voltam vele, hogy könnyebb és olcsóbb nasival felpakolva menni a vásárba, mint ha ott kellene megvenni 3-400 Ft-ért egy darabot – ráadásul 5-en vagyunk; kész rablás! A lángost is inkább megsütjük itthon, mintsem kiadjunk érte 4-500 Ft-ot. Per darab ez is.

Aláírom, ebben gigászi mennyiségű a sajt – ha rábukkanunk valahol akciósan, nem olyan vészes a hozzávalók ára -, a vaj sem olcsó, de megéri!

 

Zebracsík

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál zsíros tejföl (kb. 30 dkg)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 55-60 dkg liszt (BL-55)
  • 1 ek só
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 40 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg olvasztott vaj

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. Egy sima, szimpla, ám nagyon-nagyon lágy pogácsatésztát gyúrunk. Keleszteni betesszük a hűtőbe. Lehetőleg egy éjszakán át kell pihentetni, de kb. 8 óra muszáj hozzá, hogy tökéletesen egybeálljon.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
  3. Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk kb. 15 dkg reszelt sajttal.
  4. Félbe hajtjuk, lenyújtjuk. Újra megkenjük, megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal. Félbe hajtjuk, lenyújtjuk. Aztán újra megkenjük-leszórjuk. Most megkenjük tojással és úgy szórjuk meg reszelt sajttal.
  5. Hosszanti irányba bevágjuk, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, és egyszer önmagába visszatekerjük. Az egészet megkenjük a tojás maradékával; azt a részt is, ahol a sajtcsíkok vannak. Ez fogja adni a zebracsíkot.
  6. Sütőpapíros lemezen/tepsin 160 fokon légkeveréssel megsütjük.

eyeemfiltered1462710585353

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!