Eredetileg ki akartam próbálni az újonnan vett pogácsaszaggatót, de ez sem úgy sikerült, mint ahogy előre elterveztem.
Úgy voltam vele, hogy könnyebb és olcsóbb nasival felpakolva menni a vásárba, mint ha ott kellene megvenni 3-400 Ft-ért egy darabot – ráadásul 5-en vagyunk; kész rablás! A lángost is inkább megsütjük itthon, mintsem kiadjunk érte 4-500 Ft-ot. Per darab ez is.
Aláírom, ebben gigászi mennyiségű a sajt – ha rábukkanunk valahol akciósan, nem olyan vészes a hozzávalók ára -, a vaj sem olcsó, de megéri!
Zebracsík
Hozzávalók:
- 6 evőkanál zsíros tejföl (kb. 30 dkg)
- 25 dkg Rama margarin
- 55-60 dkg liszt (BL-55)
- 1 ek só
- fél csomag friss élesztő
- 1 tojás
Töltelék:
- 40 dkg reszelt sajt
- 10 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
- Egy sima, szimpla, ám nagyon-nagyon lágy pogácsatésztát gyúrunk. Keleszteni betesszük a hűtőbe. Lehetőleg egy éjszakán át kell pihentetni, de kb. 8 óra muszáj hozzá, hogy tökéletesen egybeálljon.
- Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
- Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk kb. 15 dkg reszelt sajttal.
- Félbe hajtjuk, lenyújtjuk. Újra megkenjük, megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal. Félbe hajtjuk, lenyújtjuk. Aztán újra megkenjük-leszórjuk. Most megkenjük tojással és úgy szórjuk meg reszelt sajttal.
- Hosszanti irányba bevágjuk, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, és egyszer önmagába visszatekerjük. Az egészet megkenjük a tojás maradékával; azt a részt is, ahol a sajtcsíkok vannak. Ez fogja adni a zebracsíkot.
- Sütőpapíros lemezen/tepsin 160 fokon légkeveréssel megsütjük.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: