Naná, hogy beszabadultam arra az öt percre a húsboltba, amíg a Picim szökőkutat nézegetett! Előző munkanap Férj azt akarta, hogy csirkecomb legyen véve – nem volt -, és ő majd azt kifilézi, feldarabolja, befűszerezi… fene tudja, mit követ el vele, tán még malomkerék alá is rakja, de a végére finomság lett volna belőle.
Most viszont már volt. Gyorsnyesést alkalmaztak a vágóhídon, azt mondta a pultos csajszi. 🙂 Mosolyogtunk ott párat.
Ott egye meg a fene, hogy nekik is pont a pünkösdi ünnepek utáni nap kellett árat emelni! Na de ha Férjnek csirkét ígértem, akkor csirke lesz.
Sokféle-fajta elkészítése van a csirkének. Rengeteg fűszer áll rendelkezésre, ám én mégis a klasszikusnál maradtam, a gyorsan-beszórom-betolom-osztsüjjél!-nél, ami speciel tökéletes megoldás időzítős sütésnél.
Mexikói csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny (kb. 20-25 db)
Trutyi hozzávalók:
- 2 ek csemege pirospaprika por
- 1 ek tört chilipaprika
- 1 kk csípős pirospaprika por
- fél zacskó fokhagyma granulátum
- 2 dl citromlé
- 2 nagy evőkanál só
- 1 ek ételízesítő (mezei, sajátmárkásgazdaságos)
- 1 ek balzsamecet
- 2 dl hideg víz
- 1 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat letisztítjuk, a tollakat, stb. leszedjük róluk és egy tepsibe helyezzük. A trutyi hozzávalóit (az összes többi hozzávaló) csomómentesre elkeverjük és beleöntjük a tepsibe, abban alaposan összeforgatjuk a csirkével.
200 fokon 150 perc alatt, 120 percig alufóliával lefedve, majd légkeveréssel 30 percig, alufólia nélkül sütjük. Vigyázat, csíp!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: