bopciblog

Mexikói csípős csirkeszárnyak

Naná, hogy beszabadultam arra az öt percre a húsboltba, amíg a Picim szökőkutat nézegetett! Előző munkanap Férj azt akarta, hogy csirkecomb legyen véve – nem volt -, és ő majd azt kifilézi, feldarabolja, befűszerezi… fene tudja, mit követ el vele, tán még malomkerék alá is rakja, de a végére finomság lett volna belőle.

Most viszont már volt. Gyorsnyesést alkalmaztak a vágóhídon, azt mondta a pultos csajszi. 🙂 Mosolyogtunk ott párat.

Ott egye meg a fene, hogy nekik is pont a pünkösdi ünnepek utáni nap kellett árat emelni! Na de ha Férjnek csirkét ígértem, akkor csirke lesz.

Sokféle-fajta elkészítése van a csirkének. Rengeteg fűszer áll rendelkezésre, ám én mégis a klasszikusnál maradtam, a gyorsan-beszórom-betolom-osztsüjjél!-nél, ami speciel tökéletes megoldás időzítős sütésnél.

IMG_20160517_122545

 

Mexikói csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  •  2 kg csirkeszárny (kb. 20-25 db)

Trutyi hozzávalók:

  • 2 ek csemege pirospaprika por
  • 1 ek tört chilipaprika
  • 1 kk csípős pirospaprika por
  • fél zacskó fokhagyma granulátum
  • 2 dl citromlé
  • 2 nagy evőkanál só
  • 1 ek ételízesítő (mezei, sajátmárkásgazdaságos)
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 dl hideg víz
  • 1 ek kukoricaliszt

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat letisztítjuk, a tollakat, stb. leszedjük róluk és egy tepsibe helyezzük. A trutyi hozzávalóit (az összes többi hozzávaló) csomómentesre elkeverjük és beleöntjük a tepsibe, abban alaposan összeforgatjuk a csirkével.

200 fokon 150 perc alatt, 120 percig alufóliával lefedve, majd légkeveréssel 30 percig, alufólia nélkül sütjük. Vigyázat, csíp!

eyeemfiltered1463589048548

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!