Szójás-zöldséges csirkemell tojásos rizzsel

Ha hó vége van, és szegény is az eklézsia, a nagyon kevés pénzkiadással járó, javarészt “mi van a kamrában elbújva a hatsó polcon?” gondolat-vezérelte receptek kerülnek elő. Ilyenkor áldom a nagymamámtól örökölt gént, hogy tartalékolt mindent. (Meg a dédmamámtól, aki túlélt két világhaborút és hetvenkilenc évesen még kés alá feküdt… ’79-ben ez nagy dolognak számított.)

Kemény fél kilónyi húst bevásároltam, és bizton állíthatom, hogy 5-600 Ft-ból meg lehet úszni ezt a fogást.

Szójás-zöldséges csirkemell tojásos rizzsel

Hozzávalók:

Köret:

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, megfuttatjuk rajta a csirkehúst. Fűszerezzük, ráöntjük a fagyasztott zöldséget, összeforgatjuk a szójaszósszal. (Ez most japán volt, amit használtam.) Kis lángon, folyamatosan mozgatva kb. 15-20 perc alatt elkészítjük.

A rizst megfőzzük az előírás szerint, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe öntjük, alágyújtunk és ráütünk két tojást. Ízlés szerint sózzuk. Folyamatosan kevergetve kb. 3-4 perc alatt készre sütjük.

Egy tányérra halmozzuk a rizst, rá/mellé a húst és jó étvággyal elfogyasztjuk.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »