Ha hó vége van, és szegény is az eklézsia, a nagyon kevés pénzkiadással járó, javarészt “mi van a kamrában elbújva a hatsó polcon?” gondolat-vezérelte receptek kerülnek elő. Ilyenkor áldom a nagymamámtól örökölt gént, hogy tartalékolt mindent. (Meg a dédmamámtól, aki túlélt két világhaborút és hetvenkilenc évesen még kés alá feküdt… ’79-ben ez nagy dolognak számított.)
Kemény fél kilónyi húst bevásároltam, és bizton állíthatom, hogy 5-600 Ft-ból meg lehet úszni ezt a fogást.
Hozzávalók:
Köret:
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, megfuttatjuk rajta a csirkehúst. Fűszerezzük, ráöntjük a fagyasztott zöldséget, összeforgatjuk a szójaszósszal. (Ez most japán volt, amit használtam.) Kis lángon, folyamatosan mozgatva kb. 15-20 perc alatt elkészítjük.
A rizst megfőzzük az előírás szerint, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe öntjük, alágyújtunk és ráütünk két tojást. Ízlés szerint sózzuk. Folyamatosan kevergetve kb. 3-4 perc alatt készre sütjük.
Egy tányérra halmozzuk a rizst, rá/mellé a húst és jó étvággyal elfogyasztjuk.