Gyereknapra valami különlegeset akartam kreálni. Eper volt dögivel – van is még szerencsére, a csüngő eper is érik befele <3 -, a csoki is szériatartozék nálunk, főleg, ha sütiről van szó, a túrót is szeretik, krém formájában magukba tömni. Nem kellett sokat gondolkodni, mi legyen a menü 🙂
Tojás annyi van még mindig, hogy Főcsatornát lehet vele rekeszteni – nincs messze, húsz perc autókázással meg is oldhatnánk -, ezért egyértelmű volt, hogy piskóta alap lesz.
Tejszínes-epres túrókrém “torta”
Hozzávalók:
piskóta:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- csipetnyi sütőpor
krém:
- 500 g félzsíros túró
- 150 g friss eper (amúgy szamóca, de mindegy) plusz legalább ugyanennyi belenyomkodni
- 1 ek citromlé
- csipetnyi só
- 200 ml habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Sima, szimpla 5 tojásos piskótát készítünk. A mienk jó magas lett, így félbe vágta Férj, hogy megtöltsük. Nekem brutálisan nem megy a vízszintesen kettévágás, bármit is csinálok.
2. A kihűlt piskótát megtöltjük a következő krémmel: a túrót a citromlével és a friss, nagyon puha szamócával összetörjük, hozzáadjuk a sót.
3. A porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, egy kelyhes mixerben alaposan eldolgozzuk, hogy folyékony legyen. Így hűtjük egy bő órát, hogy fagyi állagot kapjunk. Ha ez megvan, akkor felverjük a habtejszínt és összeforgatjuk ezzel a nagyon hideg trutyival. Ez egyből mehet a sütibe. A maradék szamócát feldaraboljuk és belenyomkodjuk a krémbe.
4. A piskóta másik felét ráfordítjuk a krémre, és lehet száműzni a hűtőbe. Pár óra – 3-4 legalább – pihentetés után lehet szeletelni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: