Tejszínes-epres túrókrémtorta

Gyereknapra valami különlegeset akartam kreálni. Eper volt dögivel – van is még szerencsére, a csüngő eper is érik befele <3 -, a csoki is szériatartozék nálunk, főleg, ha sütiről van szó, a túrót is szeretik, krém formájában magukba tömni. Nem kellett sokat gondolkodni, mi legyen a menü 🙂

Tojás annyi van még mindig, hogy Főcsatornát lehet vele rekeszteni – nincs messze, húsz perc autókázással meg is oldhatnánk -, ezért egyértelmű volt, hogy piskóta alap lesz.

Tejszínes-epres túrókrém “torta”

Hozzávalók:

piskóta:

krém:

Elkészítés:

 1. Sima, szimpla 5 tojásos piskótát készítünk. A mienk jó magas lett, így félbe vágta Férj, hogy megtöltsük. Nekem brutálisan nem megy a vízszintesen kettévágás, bármit is csinálok.

 2. A kihűlt piskótát megtöltjük a következő krémmel: a túrót a citromlével és a friss, nagyon puha szamócával összetörjük, hozzáadjuk a sót.

 3. A porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, egy kelyhes mixerben alaposan eldolgozzuk, hogy folyékony legyen. Így hűtjük egy bő órát, hogy fagyi állagot kapjunk. Ha ez megvan, akkor felverjük a habtejszínt és összeforgatjuk ezzel a nagyon hideg trutyival. Ez egyből mehet a sütibe. A maradék szamócát feldaraboljuk és belenyomkodjuk a krémbe.

 4. A piskóta másik felét ráfordítjuk a krémre, és lehet száműzni a hűtőbe. Pár óra – 3-4 legalább – pihentetés után lehet szeletelni.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »