bopciblog

Maradékos vacsora: füstös lángos

Ez a vacsora úgy indult, hogy egy peták sem volt ennivalóra. Most sincs. De van hűtő, maradékokkal tele, van kamra, meg van egy Dedóvó Házirobot, akinek elő kellett venni a maradék szürkeállományát, mozgásra bírni, és valamit az asztalra varázsolni/alkotni.

 

Abból kellett kiindulnom, hogy gyorsan kell, finomat, és legyen benne hús, zöldség, laktató legyen és meg is egyék a gyerekek. Férj húsimádatát is számba kellett vennem, ezért a kolbászunkért nyúltam. Előtte meg a saját szalonnánkért. A többi hozzávaló bolti/bocitelepi.

 

 

Füstös lángos

Hozzávalók:

  • 3,5 dl langyos víz
  • fél ek só
  • 3-4 ek olaj
  • kb. 55-60 dkg liszt (amennyit felvesz)
  • fél csomag friss élesztő
  • fél kis doboz tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 tk só
  • 1 ek fokhagyma granulátum
  • fél szál kolbász
  • kb. 10 dkg szalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • fél csomag füstölt friss sajt

 

Elkészítés:

  1. A tésztához egy tálba öntjük a lisztet elkeverjük a sót benne. A közepébe egy kis fészket készítünk, ebbe jön a langyos vízben felfuttatott élesztő, amivel összedolgozzuk, legvégül az olajat adjuk hozzá. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Egy nagy tepsit kikenünk olajjal, belenyomkodjuk kézzel a tésztát.
  3. A tetejére rákenjük a tejföl-tej-liszt-só-fokhagyma keverékét, amit előzőleg simára kevertünk.
  4. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, darabokra szedjük, a szalonnát kis-, a hagymát és a sajtot nagyobb kockákra vágjuk, meghintjük velük a pizzánkat.
  5. Sütőben 200 fokon készre sütjük. Gázsütőben kb. 7-es fokozat.

 

13307427_1702294763355557_5534033751054763444_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!