Maradékos vacsora: füstös lángos
Ez a vacsora úgy indult, hogy egy peták sem volt ennivalóra. Most sincs. De van hűtő, maradékokkal tele, van kamra, meg van egy Dedóvó Házirobot, akinek elő kellett venni a maradék szürkeállományát, mozgásra bírni, és valamit az asztalra varázsolni/alkotni.
Abból kellett kiindulnom, hogy gyorsan kell, finomat, és legyen benne hús, zöldség, laktató legyen és meg is egyék a gyerekek. Férj húsimádatát is számba kellett vennem, ezért a kolbászunkért nyúltam. Előtte meg a saját szalonnánkért. A többi hozzávaló bolti/bocitelepi.
Füstös lángos
Hozzávalók:
- 3,5 dl langyos víz
- fél ek só
- 3-4 ek olaj
- kb. 55-60 dkg liszt (amennyit felvesz)
- fél csomag friss élesztő
|
- fél kis doboz tejföl
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 1 tk só
- 1 ek fokhagyma granulátum
|
- fél szál kolbász
- kb. 10 dkg szalonna
- 1 fej lilahagyma
- fél csomag füstölt friss sajt
|
Elkészítés:
- A tésztához egy tálba öntjük a lisztet elkeverjük a sót benne. A közepébe egy kis fészket készítünk, ebbe jön a langyos vízben felfuttatott élesztő, amivel összedolgozzuk, legvégül az olajat adjuk hozzá. Letakarva duplájára kelesztjük.
- Egy nagy tepsit kikenünk olajjal, belenyomkodjuk kézzel a tésztát.
- A tetejére rákenjük a tejföl-tej-liszt-só-fokhagyma keverékét, amit előzőleg simára kevertünk.
- A kolbászról lehúzzuk a bőrét, darabokra szedjük, a szalonnát kis-, a hagymát és a sajtot nagyobb kockákra vágjuk, meghintjük velük a pizzánkat.
- Sütőben 200 fokon készre sütjük. Gázsütőben kb. 7-es fokozat.