Idei epres kakaóscsiga

Ha az eperből sikerül olyat venni, ami megtartja sütés után is nemcsak az ízét, hanem az illatát – tehát nem vízzel és műtrágyával felfújt példány -, az már önmagában arra sarkallja a Dedóvó Házirobot fajta nőket, hogy valami finomságot készítsenek a sarjaknak. A sarjak pedig nem csak az epret szeretik, hanem a csokit, azaz a kakaós csigát, amibe speciel eper ízesítésű kakaóport sikerült beszerezni, így elég egyértelművé vált, hogy mit fogok sütni.

Ez most kis adag süti, azaz csak egy tepsinyi, ám egyáltalán nem fullasztó, könnyű a tésztája. A hozzávalóknál most nagyon fontos, hogy betartsuk az adagolást.

Epres-csokis csiga

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból egy kelt tésztát készítünk. Letakarva 2 órát hagyjuk kelni, nem túl meleg helyen.
  2. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tejjel, majd a kakaópor és a porcukor keverékével megszórjuk. Az eperből (azért érdemes ezt a fajtát venni, mert sütés után is intenzív az íze, és mivel nem 90 %-a víz, így megmarad a formája is az epernek) 4 db-ot felkarikázunk 2 mm vastagra, ezzel kirakjuk a felénk eső, hosszú oldalát a tésztának, tehát ahonnan kezdjük a feltekerést, onnan kétujjnyira. A maradék két szem epret kis kockákra vágjuk, megszórjuk vele a tésztát tetszőlegesen, össze-vissza.
  3. Sütőpapírral bélelt, alacsony falú tepsibe tesszük, 175 fokon kezdjük sütni, majd ha már feljött kellően a tészta, visszább vesszük a hőfokot és 160 fokon készre sütjük.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »