Miután végeztünk a kukorica- és krumpli gazmentesítésével, feltöltésével – ez mondjuk csak a krumplira vonatkozik -, Férj lazán megkérdezte: hol a vacsora? Ehh, khmm, kint voltunk… Mindketten. Tök szuper dolog a klónozás, meg oké, hogy anya sok helyen van egyszerre, de ennyire nem vagyok szipi-szupi anyuci. 😉
Feladat adott: pillanatok alatt kell elkészíteni valami finomat, ami hús, a telepakolt asztal szélső szegletében elfér az előkészülete (értsd: tele volt pakolva tényleg), és salátához jó lesz. Mert salátakeveréket is vettem.
S ekkor jött a villámcsapás kicsinyke agyam leghátsó szegletébe: a joghurtos “pác” piszokmód gyorsan tud ízesíteni! S mivel a megfázósdi fel akarja ütni a fejét, tiszta sor volt, hogy csípős legyen – na nem nagyon, csak kicsit. 🙂
A nevet Férj adta az étekhez 🙂 <3
Extra gyors, pikáns, joghurtos csirkemell
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 2 dl (házi) natúr joghurt
- fűszerek: só, tört chili paprika, bazsalikom, fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkemell filét felszeleteljük.
- A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel és ebbe a pácba forgatjuk bele a csirkemell szeleteket, majd azonnal a forró olajba tesszük. (Én kerámia serpenyőt használtam hozzá. Szupi, hogy a múltkor újítottuk! 🙂 ) Le fog sülni hirtelen, de nincs ok aggodalomra: ahogy kioldódik a joghurtból a savtartalom, azonnal fel is jön a kerámialapról.
- Kb. másfél dl vízzel felöntjük, és kis lángon főzzük, addig, amíg elfővi a levét. Ajánlatos 4-5 percenként megfordítani a hússzeleteket, így mindkét oldala meg tud sülni. Salátával tálaljuk.
Kommentek