Mert ha Férj úgy jön haza este 9-kor, hogy jajj, gyorsan, valami finomat, mert egekben van a gyomorsava, viszont ne legyen túl zsíros, ám laktató és jó ízű legyen a vacsora, akkor Feleségnek (ez én lennék) kötelessége Férj óhaját kielégíteni azon nyomban és olyan módon, hogy mind a húsz ujját (tíz a kezén, tíz a lábán) megnyalja utána.
A nyaralás előtti hűtőürítés szempontjából igen fontos momentum adott esetben a maradék másfél deciliter fehérbor kipakolászása – és nem ám a saját pocakba, hanem az étekbe csempészve.
Emellett főszerepet játszott a vacsorában az a csodaszép növényke, ami levendula névre hallgat, és végre, sok-sok év után sikeresen be tudtam/tudtuk szerezni.
Levendulás-fehérboros csirkemell
olívaolajban sütve
Hozzávalók:
- 2 db fél csirkemell filé
- 2 db levendulavirág szirmai
- csipetnyi kakukkfű és rozmaring
- 1,5 dl fehérbor (ez speciel Leányka volt, még Egerből)
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 késhegynyi csípős chiliszósz
- 2 csipet só
Elkészítés:
- A csirkemelleket vízszintesen félbe vágjuk, így kapunk 4 db csirkemell szeletet. Enyhén megklopfoljuk. Bedörzsöljük a levendula, a kakukkfű és a rozmaring keverékével elkevert sóval.
- Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, ebbe helyezzük a befűszerezett csirkemellet. Ha mindkét oldala megpirult, felöntjük a fehérborral és kis lángon, gyakran forgatva, elfőzzük a levét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: