A nyár beköszöntével (idestova kemény egy napja nyári szünet van) eljött az az idő is, hogy anya nem beteg – dehogynem! mikor máskor támadta volna le egy mocsok vírus, mint nyaralás előtt?! -, a lurkók pedig marhamód éheznek a házi sütire, ezért muszáj összedobni valami finomat, ami nem túl sok munkával jár, mert anyát bedöntötte az ágyba a betegség és kábé két liter vizet nem bír felemelni.
A hűtőajtót kinyitva ott volt a bodzaszörp, minekutána kilestem a bodzabokrokra – hát, egyik sem rendelkezett egyetlen árva virággal sem mostanra. Ami meg még nem virágzott, az jelenleg leveleket hoz csak. Isten a megmondhatója, vagy még ő sem, mikorra fog virágba borulni. De mivel várhatóan nem pár órán belül, kénytelen voltam a bodzaszörpre támaszkodni. A házi bodzaszörpre, amit majd jégkockával és sok-sok citromkarikával óhajtok elfogyasztani a legtikkasztóbb hőség közepén, hűsítő gyanánt.
A citrusos-kókuszos-kakaós ízvilág pedig egy olyan dolog, amit a bodzával megbolondítva totálisan “nyári ízvilág”-nak tudok titulálni.
Nyári, citrusos csiga bodzával, kókusszal és kakaóval
Hozzávalók:
Tészta:
|
Töltelék:
Tetejére:
|
Elkészítés:
- A tésztából egy lágy kelt tésztát készítünk, amit hideg helyen (én hűtőbe tettem) éjszakáztatunk letakarva.
- Lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez való bodzaszörppel, majd megszórjuk az egészet a többi, alaposan összekevert hozzávalóval. Feltekerjük, kétujjnyi vastagra felvágjuk. A tetejét megkenjük a maradék bodzaszörppel elkevert tojással.
- Sütőpapírral bélelt tepsin készre sütjük, kb. 160 fokon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: