bopciblog

Nyári, citrusos csiga bodzával, kókusszal és kakaóval

A nyár beköszöntével (idestova kemény egy napja nyári szünet van) eljött az az idő is, hogy anya nem beteg – dehogynem! mikor máskor támadta volna le egy mocsok vírus, mint nyaralás előtt?! -, a lurkók pedig marhamód éheznek a házi sütire, ezért muszáj összedobni valami finomat, ami nem túl sok munkával jár, mert anyát bedöntötte az ágyba a betegség és kábé két liter vizet nem bír felemelni.

A hűtőajtót kinyitva ott volt a bodzaszörp, minekutána kilestem a bodzabokrokra – hát, egyik sem rendelkezett egyetlen árva virággal sem mostanra. Ami meg még nem virágzott, az jelenleg leveleket hoz csak. Isten a megmondhatója, vagy még ő sem, mikorra fog virágba borulni. De mivel várhatóan nem pár órán belül, kénytelen voltam a bodzaszörpre támaszkodni. A házi bodzaszörpre, amit majd jégkockával és sok-sok citromkarikával óhajtok elfogyasztani a legtikkasztóbb hőség közepén, hűsítő gyanánt.

A citrusos-kókuszos-kakaós ízvilág pedig egy olyan dolog, amit a bodzával megbolondítva totálisan “nyári ízvilág”-nak tudok titulálni.

 

IMGP7777-1

 

Nyári, citrusos csiga bodzával, kókusszal és kakaóval

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 55 dkg búzafinomliszt
  • 240 ml hideg tej
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek szobahőmérsékletű zsír
  • fél csomag friss élesztő
  • fél citrom frissen reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 lime frissen reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek bodzaszörp

Tetejére:

  • 3-4 ek bodzaszörp
  • 1 tojás

 

Elkészítés:

  1. A tésztából egy lágy kelt tésztát készítünk, amit hideg helyen (én hűtőbe tettem) éjszakáztatunk letakarva.
  2. Lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez való bodzaszörppel, majd megszórjuk az egészet a többi, alaposan összekevert hozzávalóval. Feltekerjük, kétujjnyi vastagra felvágjuk. A tetejét megkenjük a maradék bodzaszörppel elkevert tojással.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin készre sütjük, kb. 160 fokon.

 

IMGP7778-1

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!