A nyár beköszöntével (idestova kemény egy napja nyári szünet van) eljött az az idő is, hogy anya nem beteg – dehogynem! mikor máskor támadta volna le egy mocsok vírus, mint nyaralás előtt?! -, a lurkók pedig marhamód éheznek a házi sütire, ezért muszáj összedobni valami finomat, ami nem túl sok munkával jár, mert anyát bedöntötte az ágyba a betegség és kábé két liter vizet nem bír felemelni.
A hűtőajtót kinyitva ott volt a bodzaszörp, minekutána kilestem a bodzabokrokra – hát, egyik sem rendelkezett egyetlen árva virággal sem mostanra. Ami meg még nem virágzott, az jelenleg leveleket hoz csak. Isten a megmondhatója, vagy még ő sem, mikorra fog virágba borulni. De mivel várhatóan nem pár órán belül, kénytelen voltam a bodzaszörpre támaszkodni. A házi bodzaszörpre, amit majd jégkockával és sok-sok citromkarikával óhajtok elfogyasztani a legtikkasztóbb hőség közepén, hűsítő gyanánt.
A citrusos-kókuszos-kakaós ízvilág pedig egy olyan dolog, amit a bodzával megbolondítva totálisan “nyári ízvilág”-nak tudok titulálni.
Hozzávalók:
Tészta:
|
Töltelék:
Tetejére:
|
Elkészítés: