bopciblog

Pasta, pasta: Cukkinis-paradicsomos tészta

Lehűlt az idő, így én megkockáztattam egy rövidke főzést. A cukkini és a paradicsom a nyár egyik fő finomsága, amit nagyon szeretek variálni különböző módon: hol pizzának, hol süteménybe, hol rizzsel, hol – mint most is – tésztával.

Na jó, bevallom, mivel paradicsomos tésztát szeretett főzni a kedvenc színészem, amíg meg nem halt (nem pedig hagymás babot), miatta van “pasta” az étel nevében. 🙂 I love Carlo Pedersoli!

 

 

Cukkinis-paradicsomos pasta

 

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy cukkini
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kis üveg, 27-30 ref.százalékos sűrített paradicsom
  • 500 g makaróni tészta/vegetáriánusoknál durumlisztből
  • 500 g sovány darált disznóhús vagy vegetáriánusoknál szeletelt csiperke gomba
  • fűszerek: só, bors, csípős pirospaprika por, oregano, fokhagyma
  • kb. 1 dl olíva olaj

Elkészítés:

  1. A disznóhúst megpirítjuk az olaj felén. Hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit, a fűszereket, és a sűrített paradicsomot. Kicsit pároljuk. Aki nem akarja a húsos verziót, az simán csak a cukkinit karikázza vagy kockázza fel és azt kell egy kicsit megfonnyasztani. Esetleg a hús lehet pótolni gombával is.
  2. A tésztát rövidebbre tördeljük, hogy könnyebb legyen dolgozni vele, és hozzáadjuk a tésztás-zöldséges-húsos alaphoz. Felöntjük másfél liter vízzel, és kis lángon all dente főzzük. Ha ezt elérjük, akkor a paradicsomot hozzáadjuk, amit nagyobb kockákra vágtunk, és 5 percig nagy lángon, gyakran megkeverve készre főzzük. A legvégén az olíva olaj maradékával meglocsoljuk és összeforgatjuk.

 

IMG_20160713_142850_930

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

 

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!