Lehűlt az idő, így én megkockáztattam egy rövidke főzést. A cukkini és a paradicsom a nyár egyik fő finomsága, amit nagyon szeretek variálni különböző módon: hol pizzának, hol süteménybe, hol rizzsel, hol – mint most is – tésztával.
Na jó, bevallom, mivel paradicsomos tésztát szeretett főzni a kedvenc színészem, amíg meg nem halt (nem pedig hagymás babot), miatta van “pasta” az étel nevében. 🙂 I love Carlo Pedersoli!
Cukkinis-paradicsomos pasta
Hozzávalók:
- 1 szép nagy cukkini
- 1 kg paradicsom
- 1 kis üveg, 27-30 ref.százalékos sűrített paradicsom
- 500 g makaróni tészta/vegetáriánusoknál durumlisztből
- 500 g sovány darált disznóhús vagy vegetáriánusoknál szeletelt csiperke gomba
- fűszerek: só, bors, csípős pirospaprika por, oregano, fokhagyma
- kb. 1 dl olíva olaj
Elkészítés:
- A disznóhúst megpirítjuk az olaj felén. Hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit, a fűszereket, és a sűrített paradicsomot. Kicsit pároljuk. Aki nem akarja a húsos verziót, az simán csak a cukkinit karikázza vagy kockázza fel és azt kell egy kicsit megfonnyasztani. Esetleg a hús lehet pótolni gombával is.
- A tésztát rövidebbre tördeljük, hogy könnyebb legyen dolgozni vele, és hozzáadjuk a tésztás-zöldséges-húsos alaphoz. Felöntjük másfél liter vízzel, és kis lángon all dente főzzük. Ha ezt elérjük, akkor a paradicsomot hozzáadjuk, amit nagyobb kockákra vágtunk, és 5 percig nagy lángon, gyakran megkeverve készre főzzük. A legvégén az olíva olaj maradékával meglocsoljuk és összeforgatjuk.
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: