bopciblog

Glutén- és laktózmentes cukkinis csirkemell tésztával

Ha több, mint valószínű, mindenféle vizsgálódás nélkül, hogy a glutén tartalmú ételekkel gondom van, akkor próbaképpen időnként rászabadulok a közeli boltok gluténmentes termékeire. Hát, most is ez történt. Meg vettem csirkemellet is, a cukkinit is fel kellett használnom, és amilyen lökött tyúk vagyok, kísérletezni is módfelett szeretek.

 

Megszületett hát egy laktózmentes, gluténmentes, és azt hiszem, mondhatom rá, hogy diétás étel, ami nagyon finom lett. Repetáztunk is belőle, mindannyian! 🙂

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerénytelen személyem ugyebár a gluténnel van bajban, a nagylányom valószínűleg búzától, illetve annak kötelező, ám nem túl kellemes társaitól (gaz) fulladt be, a picim pedig még nincs teljesen kigyógyulva a laktóz(?)érzékenységből…

 

cukkiniscsirke

Ilyen volt főzés elején, amikor megmutattam a facebook oldalon levő követőimnek, miféle merényletre készülök. Ha szeretnél ott is követni, akkor kattints ide!

 

Cukkinis-zöldfűszeres csirkemell tésztával

 

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 1,5 db csirkemell filé
  • 3 db kis méretű cukkini (kb. 65-70 dkg)
  • 1 csomag zöldfűszeres-citromos grill fűszerkeverék (nincs benne se laktóz, se glutén)
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 3 ek kukoricaliszt (bio, gluténmentes)
  • 1 nagy doboz laktózmentes tejföl

köret:

  • 1 csomag gluténmentes spagetti tészta

Elkészítés:

  1. A tésztához egy fazékban vizet forralunk, ha felforrt, a tésztát beletesszük, megfőzzük. Tovább kell főzni, mint a durum tésztát.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, egy serpenyőbe öntött olíva olajon megfuttatjuk fehéredésig. Hozzáadjuk a kockákra vágott, előtte meghámozott cukkiniket. Megfűszerezzük (az egész csomag mehet bele), lefedjük, kis lángon kb. 5 percig pároljuk. Hozzáöntünk egy liter vizet. Fentebb vesszük a lángot és forraljuk. Kb. 10 perc főzés után lentebb vesszük a lángot. A tejföllel és egy csipet sóval elkeverjük a kukoricalisztet, ezzel a habarással besűrítjük az ételt, kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  3. A tésztát leszűrjük, ráborítjuk ezt a szószt a megfőzött, leöblített tésztára, és tálaljuk.

 

IMGP8493-1

 

 

 

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!