Ha egyre jobban érezhető, hogy a búzaliszt minden, de nem kellő dolog a szervezetemnek, akkor muszáj egyre inkább a bio és “mentes” részleg fele kacsingatni a boltokban. A túrófánk Férj egyik kedvence, én sem vetem meg, ám úgy, hogy gluténmentes legyen, bármilyen túrós étel, még nem próbáltam. Na de most…! 🙂
A laktózmentesség mondhatni alap mostanra. Fel is adja időnként a leckét, amikor mindketten “lubickolunk” az allergén anyagoktól okozott hajcihőben a Picimmel.
A bejegyzés alján pedig ott lesz egy kis apró titok: hogyan is készül nálunk egy-egy bejegyzéshez a fotó. 😉
Glutén- és laktózmentes, bögrés túrófánk
Hozzávalók:
- 500 g túró (laktózmentes)
- 1 csipet só
- 7 ek kristálycukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
- 8 ek kukoricaliszt
- 2 csomag vaníliáscukor
- fél tk szódabikarbóna
- 3 tojás
- sütéshez olaj
Elkészítés:
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Aki akarja, robotgépet is használhat hozzá, én összesen egy kanalat tettem mosogatóba utána.
2. Forró olajba kanalazzuk a fánkokat és készre sütjük. Fahéjas/kakaóporos/vaníliás porcukorral megszórjuk és már lehet is falatozni! 🙂
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek