bopciblog

Glutén- és laktózmentes, bögrés túrófánk

Ha egyre jobban érezhető, hogy a búzaliszt minden, de nem kellő dolog a szervezetemnek, akkor muszáj egyre inkább a bio és “mentes” részleg fele kacsingatni a boltokban. A túrófánk Férj egyik kedvence, én sem vetem meg, ám úgy, hogy gluténmentes legyen, bármilyen túrós étel, még nem próbáltam. Na de most…! 🙂

A laktózmentesség mondhatni alap mostanra. Fel is adja időnként a leckét, amikor mindketten “lubickolunk” az allergén anyagoktól okozott hajcihőben a Picimmel.

A bejegyzés alján pedig ott lesz egy kis apró titok: hogyan is készül nálunk egy-egy bejegyzéshez a fotó. 😉

 

 

Glutén- és laktózmentes, bögrés túrófánk

 

Hozzávalók:

  • 500 g túró (laktózmentes)
  • 1 csipet só
  • 7 ek kristálycukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 8 ek kukoricaliszt
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • fél tk szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • sütéshez olaj

 

Elkészítés:

 

1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Aki akarja, robotgépet is használhat hozzá, én összesen egy kanalat tettem mosogatóba utána.

 

IMG_20160718_132140_090 IMG_20160718_132033_414

 

 

2. Forró olajba kanalazzuk a fánkokat és készre sütjük. Fahéjas/kakaóporos/vaníliás porcukorral megszórjuk és már lehet is falatozni! 🙂

 

 

 

IMG_20160718_124220_541Fotó: saját

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!