A következő párbeszéd zajlott le Férjjel:
– Fiúknak nem kell tojás a cégnél?
– Hát, neeem… vagy várj csak, Janinak kéne. Mert mennyi van?
– Inkább az a kérdés: harminc, hatvan, kilencven vagy százhúsz tojást kér? Dugig vagyunk, nem tudom hova pakolni őket.
Így hát kénytelen voltam piskótát sütni. A krémezést nem szeretem, utálom, gyűlölöm, mert mire odáig jutok, mindig ráunok, hogy még díszítgessem is a sütit, így hát maradt a lekváros piskótatekercs. Gluténmentes változatban.
Aki folyamatosan követ a facebookon (itt is meg lehet tenni), annak ismerős lehet az alábbi kép:
Szóval róla van szó, igen. 🙂 Ím hát a recept, ami fele olyan könnyű, mint amilyennek tűnik a kép alapján – de én zsivány vagyok, meg huncut is és megmutatom, mit is kell elkövetni ezért a gyöngyszemért. 😉 Ja, el ne feledjem: gluténmentes receptről van szó! És ha megengedtek nekem egy cseppnyi önteltséget: jól nézett ez ki, az íze is finom volt, a vendégsereget pedig el lehet vele kápráztatni, ha nincs sok humorérzékünk sütögetni-díszítgetni! 😉
Piskótatekercs gluténmentesen
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 2 ek olaj
- 8 ek kristálycukor
- fél csomag sütőpor
- 6 ek kukoricaliszt
- 2 ek rizsliszt
töltelék:
- házi eperlekvár
tetejére:
fehérhez:
- 20 dkg fehér csokipasztilla
- 3 ek olaj
sötétebbhez:
- 20 dkg tej csokipasztilla
- 3 ek olaj
Elkészítés:
- A tojást az olajjal és a cukorral felverjük, hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, 175 fokon sütőpapíros lemezen készre sütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük.
- Ha kihűlt legalább langyosra, akkor megkenjük lekvárral, alaposan lehűtjük.
- Egy rém egyszerű díszítésnél maradtam, mert nem volt humorom a fullos-cicomázásra. 🙂 A tetejére először a fehér csokit olvasztjuk meg. Én mikrózom már évek óta – nem a normál, hanem a kiolvasztó funkción -, így nem ég oda. Ezzel végigfolyatjuk az alaposan lehűtött piskótatekercset, majd megvárjuk, hogy ráhűljön. (Hűtőben.) Ekkor megolvasztjuk a csokipasztillát is, és rácsíkozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Én félbevágtam a tekercset, egyik fele ilyen, másik fele fordított, tehát barna csokin fehér csíkozás.)
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: