bopciblog

Gluténmentes piskótatekercs: a legegyszerűbb süti allergiásoknak

A következő párbeszéd zajlott le Férjjel:

– Fiúknak nem kell tojás a cégnél?

– Hát, neeem… vagy várj csak, Janinak kéne. Mert mennyi van?

– Inkább az a kérdés: harminc, hatvan, kilencven vagy százhúsz tojást kér? Dugig vagyunk, nem tudom hova pakolni őket.

Így hát kénytelen voltam piskótát sütni. A krémezést nem szeretem, utálom, gyűlölöm, mert mire odáig jutok, mindig ráunok, hogy még díszítgessem is a sütit, így hát maradt a lekváros piskótatekercs. Gluténmentes változatban.

Aki folyamatosan követ a facebookon (itt is meg lehet tenni), annak ismerős lehet az alábbi kép:

 

13715984_1720366601548373_7402494567682179264_n

 

Szóval róla van szó, igen. 🙂 Ím hát a recept, ami fele olyan könnyű, mint amilyennek tűnik a kép alapján – de én zsivány vagyok, meg huncut is és megmutatom, mit is kell elkövetni ezért a gyöngyszemért. 😉 Ja, el ne feledjem: gluténmentes receptről van szó! És ha megengedtek nekem egy cseppnyi önteltséget: jól nézett ez ki, az íze is finom volt, a vendégsereget pedig el lehet vele kápráztatni, ha nincs sok humorérzékünk sütögetni-díszítgetni! 😉

 

Piskótatekercs gluténmentesen

 

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 2 ek olaj
  • 8 ek kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 ek kukoricaliszt
  • 2 ek rizsliszt

töltelék:

  • házi eperlekvár

tetejére:

fehérhez:

  • 20 dkg fehér csokipasztilla
  • 3 ek olaj

sötétebbhez:

  • 20 dkg tej csokipasztilla
  • 3 ek olaj

Elkészítés:

  1. A tojást az olajjal és a cukorral felverjük, hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, 175 fokon sütőpapíros lemezen készre sütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük.
  2. Ha kihűlt legalább langyosra, akkor megkenjük lekvárral, alaposan lehűtjük.
  3. Egy rém egyszerű díszítésnél maradtam, mert nem volt humorom a fullos-cicomázásra. 🙂 A tetejére először a fehér csokit olvasztjuk meg. Én mikrózom már évek óta – nem a normál, hanem a kiolvasztó funkción -, így nem ég oda. Ezzel végigfolyatjuk az alaposan lehűtött piskótatekercset, majd megvárjuk, hogy ráhűljön. (Hűtőben.) Ekkor megolvasztjuk a csokipasztillát is, és rácsíkozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Én félbevágtam a tekercset, egyik fele ilyen, másik fele fordított, tehát barna csokin fehér csíkozás.)

 

 

IMGP8554-1

Egyik oldalról

 

IMGP8561-1

Másik oldalról

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

 

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!