Amikor a feje tetejére áll a világ: Fordított őszibarackos süti

Az elmúlt pár nap igen eseménydús volt a konyhában: elraktam… hmm… nagyon sok, harmincpár nagy üveg lekvárt (majd leírom, mert az egyik különleges), mostanra pedig herótom van a baracklekvártól. De a ládában még ott van, a hűtőben is, így hát süti készült belőle. Főleg, hogy Formaegggy! van, és rámjött a hülyeség, hogy a kolbász után sütit sütök. (Mazochista vagyok: neeem, nincs elég forróság a konyhában! 🙂 )

Fordított őszibarackos süti

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vajat szobahőmérsékletre melegítjük, hogy kenhető legyen. Kb. 5 dkg-val vastagon kikenünk egy tepsit, majd megszórjuk kevés liszttel. Erre jön a vékony cikkekre vágott őszibarack, amit a fahéjjal megszórunk. (Nem kell cukor rá.)
  2. A tésztához a többi hozzávalót (tehát a vajból a maradék 10 dkg-t) alaposan összekeverjük, úgy, hogy sima tésztává álljon össze. Hiába lesz tömör, folyadékot maximum tojást tegyünk hozzá, mert az őszibarack levet fog engedni és sületlen marad a süti.
  3. Ezt a tésztát ráöntjük az őszibarackra, majd sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni és egy tálcára kiborítjuk, majd felvágva tálaljuk. Elég édes, így én nem ajánlom a porcukor rászórását!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »