A tócsnit és a lepcsánkát mindenki ismeri. Ez volt az alapelgondolás – és az, hogy krumpli van, ami gluténmentes. Tojás is, ami szintén gluténmentes. Meg egy nagyon kevés kukoricaliszt, ami szintén gluténmentes. Kábé fel is soroltam az összes hozzávalóját ennek a finomságnak. 🙂
Család persze normál, búzalisztes változatot kapott, de én inkább nem kockáztattam. (Az az egyetlen falat is elég volt, a hasam már fájt, pedig csak a sósságát ellenőriztem.)
Borzas pacsi
Hozzávalók:
- 3 db krumpli lereszelve
- 2 tojás
- 4-5 ek liszt – amennyit felszed; én kukoricalisztet használtam a saját adaghoz
- só, bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük. Egy kanállal a forró olajba kanalazzuk őket, kicsit lenyomkodva, hogy aránylag vékonyak legyenek és aranybarnára sütjük. Fotózással már megint nem állok túl jól, de mindegy. Amit leírtam, ebből a mennyiségből nagyjából 8-10 db készül.
Igazából be kell vallanom: jobban ízlik a kukoricalisztes változat, mint a búzalisztes. Nem tudom, miért. Valahogy ropogósabb, gazdagabb ízvilágot képvisel számomra. Na meg ahogy nézem, kénytelen leszek tudatosan is átállni a teljesen gluténmentes táplálkozásra. Csak fogynék is tőle…! – de az még odébb van.
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: