Svéd uborka – a legegyszerűbb savanyúság

Férj kikötötte, hogy ezt csinálni kell, mert ő szereti. (Én meg mivel vele vagyok így, muszáj volt.) Részemről nagyon ismeretlen dologról van szó, illetve valami halovány emlékem van, hogy a nagymamám befőttekkel zsúfolt lakásában ilyen is volt.

Egy nagyon pofonegyszerű tartósított, szezonális savanyúságról van szó, úgyhogy nem volt kétséges, hogy felkerül a blogra.

Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan.

Svéd uborka

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az uborkát meghámozzuk. (A kezünkről letakarítjuk az uborkahêj zöld festékjét; erre a körömkefe és a bőrradír tökéletesen megfelelő. Mondjuk az, ami itt van.) Egy szeletelő segítségével az egészet felszeleteljük. Kézzel nagyon lassú lenne…
  2. A vőröshagymát megpucoljuk, ezt is szeleteljük. (Khmm, a kétpercenkénti bőgőrohamra érdemes felkészülni 😉 )
  3. Előveszünk egy jó nagy lavórt. Beletesszük az összes alapanyagot: a zöldségeket, a cukrot, a sót, az ecetet.
  4. Egy dl melegvízben feloldjuk a Na-benzoátot, ezt is ráöntjük.
  5. Alaposan összekeverjük.
  6. A nagy, 1700 ml-es, 89 mm-es fedőhöz való üvegekbe töltjük az egészet, bepakoljuk a kamrába/spájzba, és elégedetten hátradőlünk.

Nekem ebből a mnnyiségből 5 üveggel lett.

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »