bopciblog

Maradékból főétel: Sült makaróni kolbászból

Amikor kénytelen-kelletlen muszáj mélyhűtőt üríteni, akkor igen érdekes dolgokat lehet ám összedobni. Az egyik főzőműsorban láttam egy picit hasonlót, ott a sötét bőrű hölgy – valami Nyguya vagy hasonlónak hívták – csinálta azt, hogy kihámozta a kolbászt a bélből és azzal kezdett valamit tovább.

Én ezzel az eljárással készítettem a húsos makarónit, amiből megmaradt, ugyanazt pedig nem akartam tányérra pakolni, így megoldottam azzal a dologgal, amit én évekkel ezelőtt elég sokszor alkalmaztam – és tökéletesen megfelel olyan férjeknek, akik kikötik, hogy ugyanazt nem hajlandóak enni másnap-harmadnap, bármilyen finom is.

 

IMG_20160731_143242

 

Sült makaróni kolbászból

 

Hozzávalók:

Az előző napról megmaradt makaróni, vagy

  • 4 szál sütnivaló kolbász
  • 500 g makaróni
  • 2 fej hagyma
  • pizza fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • sok-sok reszelt sajt

 

Elkészítés:

Ha nincs ilyen maradékunk, akkor: a kolbászt kinyomjuk a bélből, a vékony karikákra vágott hagymát, olajon megpirítjuk, jó alaposan. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntünk bő fél liter vizet. Lefedve készre főzzük, majd összeforgatjuk a főtt tésztával.

Egy tepsi aljára kevés olajat öntünk, ebbe megy a maradék, majd a tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt rásütjük a felső réteget.

 

IMG_20160731_142857

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

 

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!