Amikor kénytelen-kelletlen muszáj mélyhűtőt üríteni, akkor igen érdekes dolgokat lehet ám összedobni. Az egyik főzőműsorban láttam egy picit hasonlót, ott a sötét bőrű hölgy – valami Nyguya vagy hasonlónak hívták – csinálta azt, hogy kihámozta a kolbászt a bélből és azzal kezdett valamit tovább.
Én ezzel az eljárással készítettem a húsos makarónit, amiből megmaradt, ugyanazt pedig nem akartam tányérra pakolni, így megoldottam azzal a dologgal, amit én évekkel ezelőtt elég sokszor alkalmaztam – és tökéletesen megfelel olyan férjeknek, akik kikötik, hogy ugyanazt nem hajlandóak enni másnap-harmadnap, bármilyen finom is.
Sült makaróni kolbászból
Hozzávalók:
Az előző napról megmaradt makaróni, vagy
- 4 szál sütnivaló kolbász
- 500 g makaróni
- 2 fej hagyma
- pizza fűszerkeverék
- 1 dl olaj
- 1 kis üveg paradicsompüré
- sok-sok reszelt sajt
Elkészítés:
Ha nincs ilyen maradékunk, akkor: a kolbászt kinyomjuk a bélből, a vékony karikákra vágott hagymát, olajon megpirítjuk, jó alaposan. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntünk bő fél liter vizet. Lefedve készre főzzük, majd összeforgatjuk a főtt tésztával.
Egy tepsi aljára kevés olajat öntünk, ebbe megy a maradék, majd a tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt rásütjük a felső réteget.
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: