Maradékból főétel: Sült makaróni kolbászból

Amikor kénytelen-kelletlen muszáj mélyhűtőt üríteni, akkor igen érdekes dolgokat lehet ám összedobni. Az egyik főzőműsorban láttam egy picit hasonlót, ott a sötét bőrű hölgy – valami Nyguya vagy hasonlónak hívták – csinálta azt, hogy kihámozta a kolbászt a bélből és azzal kezdett valamit tovább.

Én ezzel az eljárással készítettem a húsos makarónit, amiből megmaradt, ugyanazt pedig nem akartam tányérra pakolni, így megoldottam azzal a dologgal, amit én évekkel ezelőtt elég sokszor alkalmaztam – és tökéletesen megfelel olyan férjeknek, akik kikötik, hogy ugyanazt nem hajlandóak enni másnap-harmadnap, bármilyen finom is.

Sült makaróni kolbászból

Hozzávalók:

Az előző napról megmaradt makaróni, vagy

Elkészítés:

Ha nincs ilyen maradékunk, akkor: a kolbászt kinyomjuk a bélből, a vékony karikákra vágott hagymát, olajon megpirítjuk, jó alaposan. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntünk bő fél liter vizet. Lefedve készre főzzük, majd összeforgatjuk a főtt tésztával.

Egy tepsi aljára kevés olajat öntünk, ebbe megy a maradék, majd a tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt rásütjük a felső réteget.

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »