Férj szerint feledhető ízélmény volt… Szerintünk nem. Nekünk ízlett. Bár Férj nem is szokott “mentes” termékeket enni, ezért nincs hozzászokva, hogy “fűrészpor” ízű az ennivaló… Mivel egyetlen gramm búzafinomlisztet sem tartalmazott, kénytelen volt ilyennek lenni. A többi lisztnek más az állaga.
GM pizza magyarosan, bögrésen
Hozzávalók:
- 3 bögre kukoricaliszt
- 2 bögre rizsliszt
- 1 szem, közepes méretű krumpli megfőzve, áttörve
- fél ek só
- fél csomag friss élesztő
- langyos víz
- feltét: pizzaszósz, friss paprika, paradicsom, hagyma, füstölt tarja, reszelt sajt
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit: az élesztőt felfuttatjuk, egy tálba öntjük a liszteket és folyamatosan összegyúrjuk az áttört krumplival és annyi langyos vízzel, hogy egy könnyen kezelhető, gyurmához hasonló tésztát kapjunk. Olívaolajjal lazítjuk.
- Kelesztés után kétfele vesszük a tésztát, és tovább úgy járunk el, mintha sima pizza lenne: megkenjük, fűszerezzük, feltétet teszünk rá, és ugyanúgy kisütjük.
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: