Villámgyorsan akartam elkészíteni az ebédet. Gluténmentesen, ám nem főtt rizzsel, nem is krumplival. Zöldségre vágytam, valahogy máshogy, mint eddig készült. Volt friss cukkinim, friss sárgarépám, hát felhasználtam.
Kakukkfüves csirke zöldségfasírttal
Hozzávalók:
- 1 db csirke
- fűszerek: só, bors, kakukkfű
- pár ek olaj
Fasírt:
- 1 nagy cukkini
- 3-4 db sárgarépa
- 5-6 ek kukoricaliszt
- 3 db tojás
- sütéshez olaj
Elkészítés:
- A csirkehúst darabokra szedjük – comb, hát, mellhús, szárnyak, stb. -, befűszerezzük, egy kuktába tesszük.
- Az olajat aláöntjük, majd hozzáadunk egy nagy pohár vizet. Ezután lezárjuk a kukta tetejét és először nagy lángon kezdjük el készíteni, majd ahogy felforrt az étel, levesszük kis lángra. Onnantól kezdve 25 percig pároljuk.
- A zöldségeket meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük három csipet sóval, kevés borssal, a tojással és a liszttel. Egy lágy, enyhén folyós “tésztát” kapunk, amit kanalanként teszünk forró olajba és közepes lángon készre sütjük.
Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂
Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: