Mit csinálj a maradékból?

Hétvégén birtokbuli volt, hatalmas adag marhapörkölttel. A hűtőbe nekünk is került belőle – és mivel ma nem olyan volt a menü, mint amit szeretnek a gyermekeim, elővettem, hogy majd valamit csinálok belőle.

Tudtam, hogy eldugva láttam még egy doboz babkonzervet, a babgulyás pedig azon ritka ennivalók közé tartozik, amik a “nem szeretem a húst!”-hisztivel küzdő lányaim ehetőnek – és hústalannak – tartanak. (Én pedig momentán el szoktam siklani azon, a nyelvemre toluló szavak felett, hogy de bizony, ez húsos étel.)

Nameg holnap az egyik kucink feladja földi pályafutását, és darabokban bevándorol a fagyasztóba. Woww, finom, friss kuci lesz a hétvégi menü! 🙂 Már előre várom a tepertő illatát…! Isteni finom a friss tepertő illata, ahogy sül! 🙂

Na de hogy szavamat ne feledjem… Gyors ebédet akartam rittyenteni, másodikként ott volt tegnapról a matche teás ökörszem. Így nagylányom önként jelentkezett répát pucolni. (Egyébként sokan nem tudják, de az igazi gulyásleves marhahúsból készül, nem disznóból.) Megengedtem neki, hogy meg is egye. 😉

 

Gyors gulyás gluténmentesen

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A húst kb. 3 liter vízzel feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, hozzáöntjük a fazékban fővő leveshez. 
  2. Ahogy elkezd forrni, visszább vesszük a lángot, hozzáöntjük a babot. Kb. 20 percig főzzük együtt, ízesítjük.
  3. A tojásokat a liszttel és sóval csomómentesre keverjük, nokedliszaggatón átnyomjuk. 
  4. Ahogy feljönnek a nokedlik, 1-2 percet még hagyjuk főni őket, aztán elzárjuk a lángot alatta, tálaljuk.

Igen, tudom, hogy nem a klasszikus változat, de ez volt fellelhető.

Köszönöm, hogy elolvastad! 🙂

 

Ha tetszett, szívesen fogadom a like-okat! Ha megosztod, köszönöm szépen! 🙂 Ha szeretnél egy nagyon jó facebook csoport tagja lenni, akkor azt ITT megteheted.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »