Töltött paprika bopci módra

Amikor befőzés közben kell főzni, és kábé a hátad közepére sem kívánod a főzőcskét, mert odakint árnyékban harminckét fok van, neked meg a gőzben kell kornyadoznod, de a lurkók éhesek, Férjről nem is beszélve… nos, akkor érdemes ehhez a recepthez nyúlni. Mert kábé szinte semmi nem kell hozzá.

Feltéve, hogy éppen lecsót raksz el (hogy hogyan? Így!) és van pár darab szebb paprikád, valamint a mélyhűtőben (részünkről ládában) ott árválkodik pár tízkilónyi kolbász.

Töltött paprika bopci módra

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A paprikákat megmossuk, a belsejüket besózzuk, félre tesszük.
  2. A kolbászból kinyomjuk a húst és a rizzsel jól összekeverjük.
  3. A paprikákból kiöntjük a vizet, és ezzel a rizses-húsos töltelékkel kb. félig töltjük. A tetejére teszünk egy-egy vékony szelet vöröshagymát.
  4. Egy lábasba tesszük a paprikákat, mellétesszük a füstölt szalonnát, füstölt szárazkolbászt, felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje a paprikákat. Hozzáadunk egy evőkanál sót. Először magas lángon forraljuk, majd ha felforrt, lentebb vesszük.
  5. Közben a paradicsomot felkockázzuk, és amikor levesszük a lángot a paprika alatt, hozzáöntjük a paradicsomot, ill. a paradicsompürét. Fedő alatt kb. 30 perc alatt készre főzzük.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »