Ha nem tudod, mivel nyűgözd le a családot, mert tegnap délben tészta volt, este zöldsêges rizs, rántani nem sok humorod van a most kapott cukkinit, mert macerás, a sütőt is be kéne indítani, mert hűvös van… akkor ez pont tökéletes lesz!
Mustáros comb glutén- és tejmentes, kapros cukkinifőzelékkel
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt disznócomb
- 5 ek mustár (én a 114 Ft-os, dobozos, saját márkást használtam)
- 1 ek őrölt feketebors
- ½ liter szénsavas ásványvíz (az a sokbubis)
Főzelék:
- 1 gigászi méretű cukkini
- 1 ek rizsliszt
- 1 kk zsír
- 1 leveskocka (mindegy, milyen fajta)
- 3 csipet só
- 7,5 dl víz
- 1 kk kaporlevél (szárított)
- Pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A disznóhúst egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát bekenjük mustárral – igen, ennyi elég rá, sózni nem kell), megszórjuk borssal. Aláöntjük a vizet, lefedjük alufóliával és 200 fokon 120 percig sütjük. Az utolsó fél órát alufólia nélkül.
- A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk (ên a magokat is kiszedtem), a zsiradékon megzöldítjük (futtatjuk) a leveskockával, sózzuk, kaprozzuk, felöntjük vízzel és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a rizslisztet, majd pár perc múlva adunk hozzá pár csepp frissen csavart citromlevet. 5-6 perc múlva elzárjuk a gázt alatta. Kész is! 🙂
🙂 De jó! Örülök neki! 🙂
A szénsav tartalma miatt hamarabb puhul a hús.
Nagyon fincsi, én tarjából csináltam és isteni. Azt kérdezném, hogy minek a bubis víz?