bopciblog

Az őszelő sztárja: a Mustáros comb glutén- és tejmentes, kapros cukkinifőzelékkel

Ha nem tudod, mivel nyűgözd le a családot, mert tegnap délben tészta volt, este zöldsêges rizs, rántani nem sok humorod van a most kapott cukkinit, mert macerás, a sütőt is be kéne indítani, mert hűvös van… akkor ez pont tökéletes lesz!

 

Mustáros comb glutén- és tejmentes, kapros cukkinifőzelékkel

 

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt disznócomb
  • 5 ek mustár (én a 114 Ft-os, dobozos, saját márkást használtam)
  • 1 ek őrölt feketebors
  • ½ liter szénsavas ásványvíz (az a sokbubis)

Főzelék:

  • 1 gigászi méretű cukkini
  • 1 ek rizsliszt
  • 1 kk zsír
  • 1 leveskocka (mindegy, milyen fajta)
  • 3 csipet só
  • 7,5 dl víz
  • 1 kk kaporlevél (szárított)
  • Pár csepp citromlé

 

Elkészítés:

  1. A disznóhúst egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát bekenjük mustárral – igen, ennyi elég rá, sózni nem kell), megszórjuk borssal. Aláöntjük a vizet, lefedjük alufóliával és 200 fokon 120 percig sütjük. Az utolsó fél órát alufólia nélkül.
  2. A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk (ên a magokat is kiszedtem), a zsiradékon megzöldítjük (futtatjuk) a leveskockával, sózzuk, kaprozzuk, felöntjük vízzel és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a rizslisztet, majd pár perc múlva adunk hozzá pár csepp frissen csavart citromlevet. 5-6 perc múlva elzárjuk a gázt alatta. Kész is! 🙂

 

IMG_20160906_133411

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. bopci blog says:

    🙂 De jó! Örülök neki! 🙂
    A szénsav tartalma miatt hamarabb puhul a hús.

  2. Gabi Timár says:

    Nagyon fincsi, én tarjából csináltam és isteni. Azt kérdezném, hogy minek a bubis víz?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!