Az őszelő sztárja: a Mustáros comb glutén- és tejmentes, kapros cukkinifőzelékkel

Ha nem tudod, mivel nyűgözd le a családot, mert tegnap délben tészta volt, este zöldsêges rizs, rántani nem sok humorod van a most kapott cukkinit, mert macerás, a sütőt is be kéne indítani, mert hűvös van… akkor ez pont tökéletes lesz!

Mustáros comb glutén- és tejmentes, kapros cukkinifőzelékkel

Hozzávalók:

Főzelék:

Elkészítés:

  1. A disznóhúst egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát bekenjük mustárral – igen, ennyi elég rá, sózni nem kell), megszórjuk borssal. Aláöntjük a vizet, lefedjük alufóliával és 200 fokon 120 percig sütjük. Az utolsó fél órát alufólia nélkül.
  2. A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk (ên a magokat is kiszedtem), a zsiradékon megzöldítjük (futtatjuk) a leveskockával, sózzuk, kaprozzuk, felöntjük vízzel és kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a rizslisztet, majd pár perc múlva adunk hozzá pár csepp frissen csavart citromlevet. 5-6 perc múlva elzárjuk a gázt alatta. Kész is! 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »