A saját hús termelésének van egy olyan része, amivel én csak most találkoztam; pedig kábé a negyedik kupac kucit nevelgetjük jelenleg. Ez pedig a herélés.
Hogy miért is kell kiherélni őket? Csupán azért, mert a disznó heréjelevágáskor – ha benne hagyjuk -, “vad” ízűvé, esetenként ehetetlenné teszi a húst. Kibocsát egy olyan anyagot, ami élvezhetetlenné teszi a fogyasztását. Így, ezt megelőzvén bizony a nemes részétől megszabadítják a jószágokat. Lehetőleg minél hamarabb, hogy a legkevesebb szenvedéssel járjon számukra a dolog – valamint mivel egy elég jelentős dologról van szó, a vele járó stressz miatt a gyarapodásuk vissza szokott esni, és hát nem a legjobb, ha egy malac már hatvan kilós és úgy esik át ezen a nem túl boldogságos kisműtéten.
Hogy hogyan is éltem meg ezt a dolgot? IDE kattintva elolvashatod!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: