Évek óta igyekszem elkészíteni, évek óta sikertelenül. De most sikerült! Megvan a titok! Hipp-hipp-hurrááá! 🙂
A titok pedig annyira pofonegyszerű, hogy a kezdők konyhatündéreknek is menni fog! 🙂
Chilis csirke roppanós zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 2 ek olaj
- 1 ek csípős chiliszósz
- 1 dl paradicsompüré
- 1 szál sárgarépa
- 1 nagy marék zöldbab (mirelit)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre kukorica (mirelit)
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés:
- A csirkemellet felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük az olajat, a paradicsomszószt és a chilit. Ebbe forgatjuk a húst.
- Előveszünk egy serpenyőt, alágyújtunk. Ha forró, a húst szószostul-mindenestül beletesszük. Gyakran kavarva először nagylángon, majd kisebbre véve a lángot főzzük. Közben felcsíkozzuk vékonyra a répát, a hagymát pedig 6 fele vágjuk, aztán héjaira szedjük.
- Ha kész vagyunk, a csirkéhez borítjuk az összes zöldséget, ráöntünk ½ pohár vizet, felvesszük nagyra a lángot, és kb. 8-10 percig főzzük. A legvégén meglocsoljuk szójaszósszal.
- Főtt rizzsel tálaljuk.
Kommentek