bopciblog

A legegyszerűbb oroszkrém torta – hülyéknek kötelező!

Férj oroszkrém tortát kért a szülinapjára. Nesze, neked, annyuk!, lesheted a netet ezerrel! Bőszen neki is álltam a szülinapján reggel kutakodni – aztán egyre jobban elkeseredtem. A valódi receptek a következőről szóltak: végy egy hatalmas rakat tojást, szedd kilenc fele, adj hozzá forró vizet, és hidd el, hogy nem fog kicsapódni a tojás a forró víztől, aztán a lapzselatint áztasd be jeges vízbe… na itt álltam meg egy pillanatra. Nem vagyok cukrász. Sem szakács. Sem hülye. (Jó, ezt néhányan vitatják…)

 

Aztán nekiálltam gondolkodni, miből is áll az oroszkrém torta. Világos piskóta az alap. Vaníliás-rumos-tejszínes ízvilágú krém, mazsolával és kandírozott citrom- és narancshéjjal díszítve. Esetleg egy kicsi olvasztott csoki is, de csak díszítésnek. Ezt meg tudom csinálni, úgyis ott van a Dekor up.

Így hát kikísérleteztem egy aránylag, azaz nagyon könnyű elkészíthetőséget:

“Oroszkrém torta – pofonegyszerűen”

 

imgp9515-1bsm

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!