Ti csináltatok már puffancsot? Persze, gondolom sokan vannak, akik igen, de ilyet én még soha, de soha nem kreáltam. Nem is fogok, azt hiszem. 🙂 Na nem a rosszasága miatt, hanem mert ez különleges. Naná, hogy az, hisz én találtam ki! 😀 Félre a tréfával, gyorsan körmölök egy pár sort, hogy rendben legyen minden, lejegyzésre kerüljön, mielőtt elfelejtem. Mert hisz tudjuk szőke vagyok, eredetileg is, meg nőből is vagyok, apa szerint ez a kettő tökéletesen elegendő ahhoz, hogy semmit ne tudjak semmiről és mindent azonnal elfelejtsek.
Mikorra is jó? Például most, hogy jön ez az októberhuszonharmadika vagy az óraátállításhoz, ami szintén most lesz, az anyukám szülinapján (október 26.), és egy órával hamarabb felkelünk, aztán döbbenten ránézünk az órára, hogy jééé, még csak ennyi az idő, hétvége is van, a család még alszik, vasárnap van, hideg, és lusták vagyunk elmenni a sarki boltba kenyérért… na ekkorra tökéletes ez a recept. 🙂
Tejfölös puffancs
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 2 ek tejföl
- 1 ek olaj
- 25-30 dkg liszt (tejföltől függ)
- csipet só
- 1 kk cukor
- 1 csomag élesztő
Elkészítés:
- Az egészet egybe gyúrjuk, letakarva kelesztjük kb. 20 percet.
- Ekkor 3-4 ujjnyi vastagra kilapogatjuk (nem kell nyújtani), tenyérnyi gömböket formázunk belőle, újra letakarjuk és kelesztjük kb. 20 percet. A sütőt addig bekapcsoljuk 200 fokra.
- Egy tepsibe tesszük és készre sütjük. Érdemes a végén megkenni egy kis sós-cukros vízzel, így egy kicsit fényes lesz a teteje.
Én vajjal, baracklekvárral és teával szeretem. De ki mivel… a lényeg, hogy finom. 😉
Na ezt is megcsinálom