bopciblog

Nagyon vékony pénztárcás hami: a rántott párizsi

Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül! 😀 Danika natúron lopkodta, Katica felváltva: hol így, hol úgy tűnt el egy-egy szelet az asztalról. Pannikám meg a házit próbálgatta csinálni, de hát ha egyszer olyan jó illat terjengett, és farkaséhes volt, bizony nehézkes ám megállni, hogy lopkodjon! 🙂 Na mindegy, itt van még a szombat és a vasárnap is, lesz ideje megírni a házit.

Rántott párizsi

Hozzávalók:

  • 1 rúd párizsi (nem írok súlyt, 250 g-tól vannak felfele)
  • 3 tojás (nekem ennyi kellett a kilónyi rúdhoz)
  • kb. 10 dkg liszt
  • kb. 15 dkg panírmorzsa
  • sütéshez olaj

Elkészítés:

  1. A párizsit kb. 1 cm-es szeletekre karikázzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, aztán a panírmorzsába nyomjuk, és a meleg olajban kisütjük. Nem érdemes nagyon magas hőfokon tartani az olajat, hisz akkor csak megég a panírmorzsa rajta. Ennyi! 🙂
  2. Én krumplipürével és salátalevelekkel tálaltam, a tetejére egy pici reszelt sajt került.

IMG_20150116_183817

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Mennyit ettük régen


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!