bopciblog

Édes-krémes: őszibarack, vanília, fahéj… isteni egyveleg!

A pitéhez hasonlító tészta egy gyors döntés eredménye volt. A barackot szeretjük, a vanílapudingot is, és hadd házasodjanak már össze, úgy gondoltam! 🙂 Kerítőnő vagyok és kész 😀

Édes-krémes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8 dkg puha margarin vagy vaj
  • pici citromhéj
  • 1 csomag sütőpor

krém:

  • 9 dl tej
  • 9 dkg vaníliás pudingpor (2 csomag)
  • 1 ek vanília kivonat
  • 15 dkg kristálycukor

belevalók:

  • 8 ek búzadara
  • 1 nagyon nagy üveg barackbefőtt (én a 3 literest bontottam ki)
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 6 ek kristálycukor

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük, de úgy, hogy egy kicsit több legyen az egyik fél, mint a másik.
  2. Kinyújtuk a nagyobbik részt. Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk vele, és megszórjuk 6 ek búzadarával. Erre jön a barackbefőtt, majd a maradék gríz, ezt megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral.
  3. A vaníliapudingot elkészítjük – igen, sűrűbb lesz -, és ezt tesszük a gyümölcsös halomra.
  4. A másik tésztadarabot kinyújtjuk, ráhajtogatjuk, az alsó és felső tészta széleit összecsippentjük-nyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben, megszurkáljuk villával, és 170-175 fokon alsó sütéssel kb. 40 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk és utána szeleteljük.

IMGP3303rsmb

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!