A pitéhez hasonlító tészta egy gyors döntés eredménye volt. A barackot szeretjük, a vanílapudingot is, és hadd házasodjanak már össze, úgy gondoltam! 🙂 Kerítőnő vagyok és kész 😀
Édes-krémes
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg puha margarin vagy vaj
- pici citromhéj
- 1 csomag sütőpor
krém:
- 9 dl tej
- 9 dkg vaníliás pudingpor (2 csomag)
- 1 ek vanília kivonat
- 15 dkg kristálycukor
belevalók:
- 8 ek búzadara
- 1 nagyon nagy üveg barackbefőtt (én a 3 literest bontottam ki)
- 2 ek őrölt fahéj
- 6 ek kristálycukor
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük, de úgy, hogy egy kicsit több legyen az egyik fél, mint a másik.
- Kinyújtuk a nagyobbik részt. Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk vele, és megszórjuk 6 ek búzadarával. Erre jön a barackbefőtt, majd a maradék gríz, ezt megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral.
- A vaníliapudingot elkészítjük – igen, sűrűbb lesz -, és ezt tesszük a gyümölcsös halomra.
- A másik tésztadarabot kinyújtjuk, ráhajtogatjuk, az alsó és felső tészta széleit összecsippentjük-nyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben, megszurkáljuk villával, és 170-175 fokon alsó sütéssel kb. 40 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk és utána szeleteljük.
Guszti