Mit is jelent a cím? Mindent, mindennel kevertem. Nem ám kicsit, hanem nagyon. Ezért az eredmény számomra is meglepetés lett. De a finomabbik fajtából szerencsére. Van ebben ám minden nemzedék eledele: magyar, mexikói, olasz, görög… egy tányéron.
Sok nemzet egy tányéron
Hozzávalók:
tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 ek sültcsirke fűszerkeverék (Lidl)
- fél dl olaj
- 1 késhegynyi chiliszósz
- 3 dl meleg víz
- fél csomag friss élesztő
- 1 kk kristálycukor
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 tojás
feltét:
- 40 dkg darált disznóhús
- 2 ek olaj
- 1 ek chiliszósz
- 2 ek pizzakeverék
- 2 ek sültcsirke fűszersó
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 ek sűrű (30%-os) paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk vagy a kenyérsütőben dagasztó-kelesztő programmal elkészítjük. Egy tepsit kiolajozunk (nagy, 40×20 cm körülit) és ebbe belenyomkodjuk a tésztát. Lehet éppen kinyújtani méretre is. 😉
- A húst egy serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert, és megpároljuk saját levében. Nem kell hozzáadni vizet! Ha készen van, a tejföl felét hozzákeverjük a paradicsompüréhez és elkeverjük vele a húst. Pár percig “főzzük”.
- A sütőben 220 fokon félig megsütjük a tésztát, kivesszük, rákenjük a húst, majd meglocsoljuk-kenjük a tejföllel, és rádobáljuk a karikára vágott hagymával. Maximumra vesszük a sütőt és alsó-felső sütéssel megsütjük az egészet. Kicsit hűlnie kell, hogy vágható legyen.
A lényeg az ízhatás
érdekes lehet a tésztája a fahéjtól, különleges