Kriszti barátnőm azt mondta rá, hogy jó lesz ez így rudisan 🙂 Akkor maradunk túró rudisnak, bár köze nincs az alapanyagnak a túró rudihoz – a boltihoz legalábbis semmi. Csak az íze olyan. Vagyis annál egy kicsit finomabb.
Ez csak azért készült, mert későn jutott eszembe, hogy már mindegy, kisütöm-e vagy sem, mert pizzát kellene csinálni. Azon legalább van hús. Azt a nagyon pár szem paradicsomot ami volt, felhasználtam szintén. De a sütit muszáj volt kisütni. Még így, mazsola nélkül is.
Túró rudis csiga
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 65 dkg liszt
- 2 maroknyi zsír
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- fél csomag friss élesztő
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál cukor
- fél dl tej
- 2 ek rumaroma
- 2 ek vaníliaaroma
- 1 ek citromlé
- 2 nagy marék gríz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit (a túróig ami fel van írva) a kenyérsütőbe tesszük és elindítjuk a 8-as programot. (kelesztőprogram)
- A túrókrémhez az összes hozzávalót összekeverjük, turmixoljuk.
- Lisztezett deszkán 3-4 mm magas téglalapra nyújtjuk a tésztát, majd megszórjuk a grízzel, erre óvatosan rátesszük a túrós tölteléket, feltekerjük az egészet.
- Nagyon éles késsel óvatos húzással felszeleteljük ujjnyi vastagra a csigaoszlopot, így egy nagyon lágy, folyós anyaggal töltött csigaszeletet kapunk. Igen, alá kell nyúlni rendesen, és nehéz lesz beletenni a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A sütőt 50 fokra előmelegítjük és ott kelesztjük kb. duplájára a tésztát, majd felvesszük légkeveréssel 175 fokra és világos barnára sütjük.
Azért zsír van benne, hogy napok múlva is fogyasztható legyen. Tojás direkt nincs benne, nem felejtettem ki.
Kommentek