Ugye mindenkinek megvan a Halálos fegyverben a Benny bácsi? A híres mondatával, hogy “Az nem sült lizs, hanem sültlizs, maga ploli!”. Na ez a sültlizs van elkészítve a csirkecombbal. Hogy miért vagyok most ennyire ázsiai beütéssel? Igazából fogalmam sincs 🙂 Csak úgy 🙂 Tegnap elkészült ugyebár a darált húsos kínai, most meg a tészta helyett a sültlizses változat jön, és nem disznóval, hanem csirkével.
Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- kevés olaj
- 1 doboz (0,5 literes) (alkoholmentes) sör
- fél dl szójaszósz
- 1 ek chiliszósz
- fűszerek: 1 kk ételízesítő (mezei, sima), só, bors, fokhagyma
- 1 nagyon nagy szem paradicsom
- 1 gigászi nagy vöröshagyma/2-3 db közepes vöröshagyma
- 2,5 dl rizs (szárazon mérve)
- 1 marék zöldbab
- 3 egész tojás
Elkészítés:
- A csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, megszórjuk bőségesen ételízesítővel, beletesszük egy nagy tálba, amibe a sörből 4 dl-t és a szójaszósz 2/3-át hozzáöntöttünk. Kb. 15-20 perc bőven elég lesz benne, pácolódni.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, ebbe tesszük a tálból kihorgászott csirkecombokat. A levét nem öntjük ki!
- Közben feltesszük főni a rizst és a zöldbabot, enyhén sós, kétszeres vízben.
- A húst körbe megpirítjuk enyhén, tehát a fehéredésen túl jusson a hús, de ne kozmáljon oda, majd felöntjük a páclével. Lefedjük, és így kb. 20-25 percet pároljuk kis lángon. Közben nyolcadoljuk a vöröshagymát, darabjaira szedjük, és hozzáadjuk a húshoz, a maradék szójaszósszal alaposan megöntözzük a húsokat, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Így, lefedés nélkül kb. 10 percet “sütjük”.
- A rizs alatt elzárjuk a lángot, és az 1 dl sörrel felvert 3 tojást beleöntjük, alaposan összeforgatjuk, megsütjük.
Jó párosítás
Fincsi