bopciblog

Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin

Igen, ez mind. 🙂 Emellett csodálatosan finom, nagyon puha, és abbahagyhatatlan. Amikor apának azt mondtam, hogy azért hagyjon már belőle, hogy le tudjam fotózni, nevetve közölte, hogy most kapta be az utolsó falatot. Kösziiii 😀 Úgyhogy csak ilyen fotóra tellett, nem tudtam feltornyozni – ez is csak megmentett pár darab.

Hogy milyen beleharapni? Varázslatos. Mert könnyed, puha, légies, csodálatos ízkavalkád, meglepi-bogyókkal telt, és szétolvad az ember szájában. Mi másra vágyhatunk még? 😉

Ha van valakid, akit kényeztetni akarsz, ezt kötelező elkészítened neki! 😉

Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 0,8 dl tej
  • 13 dkg kristálycukor
  • 22 dkg liszt
  • 1 kk kukoricaliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 nagy marék mazsola
  • 0,5 dl whisky
  • fél körte apró darabokra vágva

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk a whiskybe. Amíg ázik, a nedves hozzávalókat összeállítjuk, majd a szódabikarbónás lisztet beleszitáljuk. Összekeverjük alaposan, és beleforgatjuk whiskystül a mazsolát.
  2. Kibélelünk papírkapszlikkal egy 12-es muffinformát, a tetejére egy-egy kanálnyi apróra vágott körtét teszünk*, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!

*: Ha beleforgatnánk, akkor bevizezné a gyümölcs nedvességtartalma a tésztánkat és nem jönne fel kellően.

IMGP5726-1

Címkék: , , , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Milyen jó a családodnak,finomabbnál finomabbakat sütsz,főzöl

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Érdekes kombinációk, de biztosan finom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!