Bizony, itt a hó vége nálunk is, nem csak máshol. Ugyan készültem én nagyon finom paprikás krumplival, amibe belepakoltam a mélyhűtőből előbányászott (vagyis csak kiemelt) lecsókolbászt, ami az odapakolt dobozos gyógyteák alatt volt (a gyerekeim ismét alkottak), ám derült égből villámcsapás: miután beletettem a hamiba, olyan büdös savanyú szagot árasztott, hogy ki kellett nyitnom az ajtót szellőztetni. A macskák pedig nagyon gyorsan felismerték, hogy az bizony hús szag, tehát abból nekik kapniuk kell. Vita nélkül. Szerintem sejtettek valamit, hogy megromlott a mélyhűtőben a lecsókolbász. Sokadik érzékes macskák 😀
Ő az egyik, konkrétan Lustika. Fotogén kedvében volt 🙂
Gyors telefon apának, hogy izéé, várj még a hazarohanással – mert ugyebár 10 perce van hazaugrani enni, aztán a 11. percben már újra munkában kell lennie -, mert megromlott a hús, újra kell főznöm a kaját. (Húúú, micsoda leb*ást kaptam, hogy “Nincs kajááááám?!”) De fél óra múlva készen lett ez a filléres ennivaló, ami gyors, olcsó, és piszokmód laktat. Tökéletes fizu előtti napokra.
Füstös krumplis tészta
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 2 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 vékony szelet füstölt tarja
- 1 db füstölt hús kocka
- 25 dkg fodros nagykocka tészta
- 1 kis doboz tejföl
- 1/3 szál füstölt szárazkolbász
- Fűszerek: só, bors
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Erre kerül a kockákra vágott vöröshagyma, amit üvegesre párolunk, majd összeforgatjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott krumplival. Sózzuk-borsozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, majd amikor felforrt, beletesszük a füstölt kockát, a füstölt tarját (felkockázva), a karikákra vágott kolbászt és a száraztésztát. Kis lángon készre főzzük, a végén összeforgatjuk a tejföllel.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a facebook oldalamhoz is, ahol további érdekességeket találhatsz, gyors megosztásokat, és úgy egyáltalán közelebb kerülhetsz hozzánk.
Na meg nyereményjátékok is vannak. 🙂
Csorog itt éjfél után a nyálam 😛
talán a füstölt hússal a párom is megenné