Hallott már valaki olyanról, hogy egy pár falatnyi pogácsa elég rendes mennyiségű borssal és chilivel van megpakolva, mégsem csíp? Csak a természetes íze jön ki a pogácsában. Nem, nem őrültem meg, tényleg ilyen lett! Ráadásul hiperszuperpuha, eteti magát, sajtos, és másnap is finom -bár nincs benne még krumpli sem.
Chilis-borsos pogácsa
Hozzávalók:
- 1 bögre 20 %-os tejföl
- 1 szűk bögre puha margarin (nem olvasztott)
- 1 kk só
- fűszerek: tört chilipaprika, őrölt cayenne bors, őrölt feketebors
- 6 bögre búzafinomliszt
- kb. fél csomag friss élesztő
- 0,3 dl tej & 1 kk cukor
- 1 tojás sárgája
- fél bögre reszelt sajt
Elkészítés:
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg fut, addig a lisztet a sóval összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. A tejfölbe beletesszük a chilipaprikát, cayenne borsot, feketeborsot – ez a három összesen egy kiskanálnyi legyen -, és 4-5 perc állás után hozzákeverjük a lisztes keverékhez. A tojássárgájával és a felfutott élesztővel elkeverjük, legvégül hozzáadjuk a sajtot, és alaposan kidagasztjuk. Letakarva egy jó órát pihentetjük. Óvatosan kilapogatjuk (nem nyújtjuk) kb. kétujjnyi vastagra, bevagdossuk, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal. Sütőben 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Szendvics alapnak is tökéletes
Ilyet se ettem még,de nem lehet rossz
Erre kíváncsi vagyok!